Gündem:
CAN DÜNDAR ve ERDEM GÜL TUTUKLANDI!
CAN DÜNDAR ve ERDEM GÜL TUTUKLANDI!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle tutuklandı.

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

 Tutuklama kararının ardından Can Dündar'ın ilk yorumu, "Üzülmeyin, bunlar şeref madalyası" oldu.

Dündar ve Gül'ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevkeden savcılık, "Silahlı Terör Örgütü Üyeliği, Siyasal ve Askeri Casusluk, Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açığa Çıkarmak" suçlarının işlediğini iddia etmişti.

Her iki isim de çıkarıldıkları 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Dündar tutuklama kararını Twitter'dan duyurdu. Bu son tweet, rekor seviyede paylaşım aldı.




Dündar ve Gül'e destek için CHP ve HDP'li milletvekilleri ile meslektaşları adliye koridorlarındaydı.

NE OLMUŞTU

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’larıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Can Dündar ve Erdem Gül ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutuklama istemiyle mahkemeye sevk eden savcının MİT'e ait TIR'ları durduran askerler hakkında soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan olduğu öğrenildi.

Can Dündar, mahkeme kararını beklerken Twitter hesabından "3 saat savunma yaptık. Asıl yargılanması gereken, suçu işleyendir; yazan değil. Mahkemenin kararını bekliyoruz. Tüm desteğinize teşekkürler." diye yazdı. Dündar ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tehdidini" hatırlatarak "Bu tehdit, mahkeme salonunda havada dolaşıyor. Bu söz karşısında hukuka güvenebilir miyiz" dedi.






Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku