Gündem:
ÇAVUŞOĞLU ve POMPEO SİNGAPUR'da GÖRÜŞTÜ

ÇAVUŞOĞLU ve POMPEO SİNGAPUR'da GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmenin ardından "Yaptırımlar pastör Brunson'un ülkeye dönüşü konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösterdi" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başladı. Çavuşoğlu ve Pompeo arasındaki görüşme yaklaşık 40 dakika kadar sürdü. Görüşmede Bakan Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Pompeo'ya Türkiye'nin rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise görüşmenin ardından "yaptırımlar pastör Brunson'un ülkeye dönüşü konusunda ne kadar ciddi olduğumuzu gösterdi" açıklamasını yaptı.

Reuters haber ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının görüşme sonrasında 'taraflar sorunların çözümü için çalışacak' şeklinde açıklama yaptığını duyurdu. 

Öncesinde 4 kez telefonda görüştüler

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku