Gündem:
CEMAAT ERDOĞAN KAVGASI ARABİSTAN'A SIÇRADI
CEMAAT ERDOĞAN KAVGASI ARABİSTAN'A SIÇRADI

16 Haziran tarihli bir haberinde Yasin El Kadı’nın Irak ve Suriye’de İslam Devleti ilan eden IŞİD örgütüyle yakın bağlantı içinde olduğunu ve örgütün faaliyetlerine mali destek sağladığını öne süren bir haber yayınlayan El Arabiya, dün bu iddialarını geri çektiğini duyurdu.

HABERDE CEMAAT İMZASI

Ancak haberde dikkat çekici bir detay vardı. Haberi yapan kişi, Başbakan Erdoğan ile ilgili yazdığı tweetler yüzünden sınırdışı edilen Todays Zaman yazarı Mahir Zeynalov'du.

Cemaat'in İngilizce gazetesi olan Todays Zaman'da da yazarlık yapan Mahir Zeynalov'un imzasını taşıyan “IŞİD: Ankara’nın yaramaz çocuğu” başlıklı haberde El Kadı’nın IŞİD’le yakın bağlantı içinde olduğu ve örgüte mali destek sağladığı belirtilmişti.

Haberde ayrıca Kadı’nın IŞİD tarafından Irak’ta rehin tutulan Türk diplomatların serbest bırakılması için Başbakan Erdoğan ile üç kez görüştüğü iddia edilmişti.

HABER TEKZİP EDİLDİ

El Arabiya’nın internet sitesinde dün bu haberi tekzip eden bir haber yayınlandı.

Haberde El Kadı’nın avukatlarının El Arabiya’yı arayarak Erdoğan’la görüşme iddialarını yalanladıkları ve El Arabiya’nın da bu yalanlamayı kabul ettiği belirtildi.

Yani AKP-Cemaat savaşı yurtdışında da tam gaz devam ediyor.

Cemaat, ismi 17 Aralık operasyonu ile gündeme gelen, Başbakan'ın "yakın dostu" Yasin El-Kadı ile ilgili bir haber yaptı.

Muhtemelen bu haberden rahatsız olan Başbakan da yakın dostunu devreye koyarak haberi tekzip etti.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku