Gündem:
CHP AÇIKLADI: 'TIR'LARDA EL KAİDE VE IŞİD'E MALZEME GİTTİ'
CHP tutanakları açıkladı: O tırlardan onlarca füze çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adana'da durdurulan 3 tıra ilişkin tutanakları açıklayarak, "Birinci tırda birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 15 sandıkta yaklaşık 300'e yakın 450'ye yakın bomba atar mühimmat. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket" dedi.


Tezcan, 19 Ocak'ta Adana'da durdurulan tırlara ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

19 Ocak'ta Adana'da 3 tane tırın yasadışı silahlı terör örgütlerine silah taşıdığı iddiasıyla aranmak istendiğini, kısmen arama yapıldığını belirten Tezcan, "Ama tırların MİT tırıI olduğu iddiasıyla görevlilerin de MİT görevlileri olduğu iddiasıyla arama belli bir aşamadan sonra durdurulmuş ve tırlar geri alınmıştı" dedi.

"EL KAİDE VE IŞİD'E SİLAH VE MÜHHİMAT GÖTÜRÜLDÜĞÜ ARTIK BELGELERİYLE ORTAYA ÇIKTI"

Tezcan, şöyle devam etti:

"Adana'da durdurulan tırlarla ilgili bu tırlarla Suriye'de El Kaide terör örgütüne ve IŞİD'e silahlı terör örgütüne yasa dışı silahlı örgütüne silah ve mühhimat götürüldüğü artık belgeleriyle ortaya çıktı."

TUTANAKLARI OKUDU

Söz konusu tırlara ilişkin yapılan aramaya işaret eden Tezcan, tutanakları okuyarak şöyle dedi:

"Adana Ceyhan yolunda önlem alan güvenlik kuvvetleri, jandarma ekipleri, güvenlik kuvvetleri, savcının nezaretinde bildiğiniz bir kısmı basına yansıyan bir kısmı yansımayan çok problemli, kavgalı, arbedeli, kavga, dövüş, gürültü içerisinde aramayı kısmen gerçekleştirebilmek, kısmen de gerçekleştiremeden görebildikleri kısmıyla ilgili tutanak altına alıyorlar. Aramanın engellenmesi nedeniyle kısmen tespit yapılabiliyor ve yapılan kısmi tespitlerin tamamı tutanağa bağlanmış durumda.

"BİRİNCİ SANDIĞI AÇMIŞLAR 25-30 ADET FÜZE VE ROKET."

3 tane tır var. Bu tırlarda neler çıkmış. Resmi tutanaklarla daha önce fotoğrafları, görüntü kayıtları kısmen yansıyan ve tamamının görüntü kaydı olan bu tırlarda neler çıkmış.

Birinci tırda nelerin çıktığının tutanağı burada. Her tırda saçtan yapılmış iki şer sandık var, büyük sandıklar var. tırın arka kasasını kapsayacak şekilde. 3, 3, 2 metre ebatlarında iki şer saç sandık. Toplam 6 sandıkta mühimmat taşınıyor.

Birinci tırda neler çıkmış. Birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 30, 50 milimetre ebatlı füze ve roket hassas tapaları. 40, 30, 15 santimetre ebatlı yaklaşık 15 ahşap sandık içerisinde her sandıkta 24 civarında bomba atar mühhimat yani 15 sandıkta yaklaşık 300'e yakın 450'ye yakın bomba atar mühimmat.

"İKİNCİ SANDIKTA 20-25 ADET FÜZE ROKET"

İkinci sandıkta çıkanlar tutanağa bağlanmış. Bunlar tahmini. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket. 40, 30,15 santimetre ebatlarındaki ahşap sandık. 25-30 adet ahşap sandık. Bunların içinde 60 milimetre çapında havan mühimmatlarının bulunduğu tespit edilmiş ve 5-6 çuval içinde de uçaksavar mühimmatı bulunduğu tespit edilmiş.

İkinci tırda neler var. İkinci tırın tutanağı burada. İkinci tırda 90-100 adet top mermisi.

Üçüncü tırda, artık üçüncü tırda hiç arama yapamıyorlar. Sadece sandıkların kapağını kaldırabiliyorlar. Bunun da tutanağı mevcut. Üçüncü tırda çap ve miktarı tespit edilemeyen gelişigüzel konulmuş mühimmatlar olduğu tespit edildi diyor."

"ESENBOĞA HAVAALANINDAN YÜKLENİYOR"

Bu tırların Ankara'da Esenboğa Havaalanı'ndan yüklendiğini ifade eden Tezcan, "19 Ocak günü sabah karşı saat 02.30'da Esenboğa Havaalanından yükleniyor ve yabancı uyruklu bir uçaktan yükleniyor. Ve yine şoförün beyanına göre tırlar Reyhanlı'ya götürülüyor.

Reyhanlı'da sınıra kadar şoförler götürüyor. Sınırdan sonra şoförler tırları MİT elemanlarına teslim ettiklerini ifade ediyorlar. MİT elemanları sınırdan geçirip Suriye'ye El Kaide ya da IŞİD militanlarına teslim edip silahları geliyor. Şoförler bunu daha önce de birkaç kez yaptıklarını söylüyorlar" dedi.



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
med cezir 10 yıl önce

Yazdiğiniz parağradlari 2 şer kere yazmışsiniz inanin kavrayamiyoruz 5 defa yazın lütfen

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku