Gündem:
CHP'de KOALİSYON İÇİN TABANI İKNA PLANLARI
CHP'de KOALİSYON İÇİN TABANI İKNA PLANLARI

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP-MHP-HDP ile koalisyonu gündeminden çıkardığını açıklamasıyla CHP’de diğer 2 seçenek üzerinde durulmaya başlandı. 

Bunlardan biri AKP-CHP hükümeti, diğeri ise yine CHP’nin içinde yer alacağı seçim hükümeti.

CHP yöneticilerinin, AKP ile koalisyona ilişkin, “Ülkeyi hükümetsiz bırakırsak iyice biteriz” şeklinde değerlendirme yaptıkları ifade edildi.

Cumhuriyet'ten Fırat Kozok'un haberi


Cumhuriyet'te Fırat Kozok imzasıyla yayımlanan haberde koalisyon kurulması halinde bazı önemli bakanlıkların CHP kontrolüne geçmesi olasılığından bahsediliyor. Haberde konuya aynen şöyle değiniliyor;

"Parti kulislerinde AKP ve CHP arasında bir koalisyonun da iş dünyasından destek bulacağı, böyle bir koalisyon ortamında Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi bazı bakanlıkların yanı sıra, Hazine gibi bazı kurumların CHP’ye bırakılabileceği değerlendiriliyor. Almanya’da Hıristiyan Demokratlarla, Sosyal Demokratlar arasında yapılan koalisyona benzeyecek bir yapının iş dünyasından ve dışarıdan da olumlu tepkiler alabileceği yorumlanıyor. Tüm bu formüller dışında CHP için “erken seçim” ihtimali ise en uzak ihtimal olarak yorumlanıyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili ayrıntılı değerlendirme bugün toplanması planlanan MYK’de ele alınacak."

Kılıçdaroğlu "devr-i sabık yaratmayacağız" demişti

İktidara gelmeleri halinde devri sabık yaratmayacaklarını sözünü veren Kılıçdaroğlu’nun, uluslararası ve İstanbul sermayesi çevrelerinin isteğine karşı direnç göstermeyeceği ifade ediliyor. 

Ancak bunun için CHP tabanının ikna edilmesi gerekiyor. Bu ikna görevini ise HDP’ye barajı aşması için destek veren merkez medyanın üstleneceği ifade ediliyor.

CHP’de seçim hükümeti için düşünülen 3 formül ise şöyle:

-AKP-CHP seçim hükümeti,
-CHP-MHP-HDP hükümeti,  
-MHP ve HDP’nin dışarıdan desteklediği CHP azınlık hükümeti...  

CHP’de, erken seçimin kaçınılmaz hale gelmesi durumunda yeniden AKP’li bir hükümetle seçime gitmek istemeyecek olan MHP ve HDP’nin dışarıdan destek verebileceği hesapları yapılıyor.

CHP’de Kılıçdaroğlu'nun seçimlerde başarısız olduğu görüşü hakim ve şu yorum yapılıyor:

"Kılıçdaroğlu topluma güven vermiyor. Oy düşmesi halinde istifa edeceğini açıklamıştı. Sözünü tutmazsa güvensizlik daha da artar. Kılıçdaroğlu, koltuğunu koruyabilmek için kurulacak koalisyonlardan birine CHP’yi bir şekilde monte etmek zorunda..."

Haber Habere


Aydınlık Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku