Gündem:
CHP'DE SÜRPRİZ İSTİFA
CHP'DE SÜRPRİZ İSTİFA

CHP'nin emekli müftü milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa etti.

Özkes, "partiden istifa ettim" dedi, ancak gerekçesini açıklamadı. Özkes, "gerekirse açıklama yapacağım. Ama şu anda birşey söylemek istemiyorum" dedi. İhsan Özkes, istifa dilekçesini hem CHP'ye, hem de TBMM'ye ilettiğini söyledi.

İLK BAĞIMSIZ OLACAK

İhsan Özkes, eğer başka bir partiye geçmezse, TBMM'nin yeni döneminin ilk bağımsız milletvekili olacak. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP ise 80'er milletvekili çıkarmıştı. Özkes'in istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 131'e düştü.

GEZİ OLAYLARINDAKİ ÇIKIŞI İLE DİKKAT ÇEKTİ 

İhsan Özkes, milletvekili seçildikten sonra ilk olarak Gezi olayları sırasındaki "camide içki içtiler" iddiasının ardından gündeme gelmişti. Eski Beyoğlu müftüsü olan İhsan Özkes, Bezmi Alem Valide Sultan Camisi'ndeki görevli müezzin ile görüştüğünü ve camide içki içildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söylemişti. Gezi olayları sırasında polisin müdahalesinden kaçan gençlerin, camiye "can havliyle sığındıklarına" vurgu yapan Özkes, Camilerin "kamu malı olduklarını, oraya giren kişilerin tümünün de camide hakkı bulunduğunu" hatırlatarak, "O gençler, yaradanın evine, yaratılmışlar olarak sığınmışlardır" demişti.

YILDIZI 17/25 ARALIK'TAN SONRA PARLAMIŞTI

Özkes'in siyasetteki yıldızı ise asıl 17-25 Aralık'tan sonra parlamıştı. Özkes, TBMM kürsüsüne çıkarak, hadis ve ayetlerle rüşvetin İslam Dini'nde haram olduğunu anlatmıştı.

TBMM'DE "BELAM" TARTIŞMASI

Yine Özkes'in Meclis kürsüsünden yaptığı bir konuşma sırasında AKP grubundan atılan sözler üzerine büyük bir tartışma çıkmıştı. İhsan Özkes, kürsüde Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştiren sözlerinin bittiği sırada Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın Özkes'e 'dinden dönen' manısına gelen 'Belamsın' dediği duyulmuş, Özkes bu sözlere çok sert tepki göstererek, kürsüyü yumruklamıştı.

İMAMLARIN IŞİD'E DESTEKLERİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Özkes, TBMM kürsüsünden Diyanet'e bağlı imamların IŞİD'e verdikleri desteği de eleştirmişti. 2014 Aralık ayında yaptığı konuşmada Özkes, şöyle demişti; "Çanakkale Bayramiç Kaykılar köyü imamı IŞİD saflarında savaşmaya gidiyor. Diyarbakır Kayapınar din görevlisi IŞİD'e destek hutbesi okuyor. 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası düzenleyen Diyanet 24 yıldır bu amblemi kullanmıyor ancak IŞİD'in ortaya çıktığı 2013 yılının kutlu doğum haftasında bu amblemi kullanıyor. Amblemin kullanılma zamanlamasına dikkat çekmek istiyorum"

SEÇİM SONRASINDA PARTİSİNE SİTEM ETMİŞTİ

İhsan Özkes hakkında kamuyonda konuşulan bir başka olay, CHP'nin Özkes'i 30 Mart 2014 seçimlerinde İstanbul-Üsküdar Belediye Başkan adayı yapması idi. Seçimleri çok az farkla kaybeden Özkes, oyların sayımında usülsüzlükler olduğunu iddia etmiş, ancak gerek seçim sürecinde, gerekse seçim sonrasındaki oy sayım döneminde CHP İstanbul il Örgütü'nün kendisini yalnız bıraktığını söyleyerek, sitem etmişti.

PARTİ MECLİSİ'NE EN ÇOK OYU ALARAK GİRMİŞTİ

İhsan Özkes, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayda yapılan Parti Meclisi seçimlerinde de, PM'ye en çok oyu alarak seçilmeyi başarmıştı

ÖZKES KİMDİR?

1957 yılında Çorum’da doğdu.
1976’da Ankara İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.
Bir müddet Çorum Alaca İlçe merkezinde İmam-hatip olarak görev yaptı.
İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü(Gece Bölümü) Tefsir Hadis Bölümünden 1981’de birincilikle mezun oldu.
Yüksek öğrenim esnasında Beyoğlu’nda Kuran Kursu öğreticiliği yaptı.
1981’de Sinop Gerze Müftüsü olarak atandı.
Balıkesir’de Asteğmen öğrencilik, Elazığ’da Asteğmen olarak vatani görevini yaptı.
Yozgat-Sorgun Müftüsü olarak birkaç (1983-1985) yıl hizmet verdi.
İlmi araştırmalar yapmak üzere Mısır ile Tükiye’nin kültür mübadelesi çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca devlet memuru olarak iki yıl (1985-1987) süreyle Mısır’a gönderildi.
1987’de Bolu-Akçakoca Müftüsü oldu.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Hadis Ana Bilim Dalında mastır yaptı.Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna katıldı.
İstanbul Merkez Vaizliği yaparken 1992'de Üsküdar Müftüsü olarak atandı.
11.01.1999 tarihinde DSP Üsküdar Belediye Başkan Adaylığı için görevden ayrıldı.
14.06.1999’da Şile Müftüsü olarak tekrar göreve döndü.
11.10.1999’da Beyoğlu Müftülüğü’ne naklen tayin edildi.
08.08.2002’de CHP İstanbul Milletvekili Aday Adaylığı için görevinden ayrıldı.
09.12.2002’de Adana Yüreğir Müftülüğü’ne atandı.
2003 yılında emekli oldu.
2004 Yerel Seçimlerinde CHP Üsküdar Belediye Başkan Aday Adayı oldu.
2010’da CHP İstanbul Kurultay Delegesi seçildi.
23 Mayıs 2010 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi 33. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi.
18 Aralık 2010 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi 15. Olağanüstü Kurultayı’nda tekrar Parti Meclisi Üyesi olarak seçildi.
30 Mart 2014'te yapılan Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı oldu.
2014 yılında gerçekleştirilen CHP 18'inci Olağanüstü Kurultayı'nda en yüksek oy oranı ile tekrar Parti Meclisi üyesi seçildi.
CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekilidir ve 2015 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili seçildi
2015 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı oldu ve Meclis'e girdi.
Özkes, evli ve beş çocuk babasıdır. 
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku