Gündem:
CHP'den İPTAL BAŞVURUSU
CHP'den İPTAL BAŞVURUSU

CHP'den referandumun iptali için YSK'ya dilekçe 


YSK'nın mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğunu iddia ederek referandumun iptalini isteyen CHP, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ile görüşmek üzere YSK’ya geldi. CHP saat 14:30’da ise referandumun iptali için YSK’ya dilekçe verecek.

YSK Başkanı Güven ile görüşme yapmak üzere YSK'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,  ziyaret öncesi yaptığı  açıklamada "YSK Başkanı Sadi Güven ile yüzleşmeye gidiyoruz" dedi.

Aksünger, yaptığı açıklamada, CHP'nin kendi örgütünden gelen ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemlerine girdiklerini belirtti. Örgütlerinin girdiği verileri YSK sonuçlarıyla karşılaştırma işlemlerinin sürdüğünü aktaran Aksünger, bugün içinde itirazların yapılacağını bildirdi. Bugün 12.30'da YSK Başkanı Güven'i ziyaret edeceğini vurgulayan Erdal Aksünger, şunları söyledi: "Sandık bazlı demiyorum, şu anda bize 10 binden fazla okuldan gelen ihlal söz konusu. 57 bin okulun 10 bin 900 tanesinde ihlal yaşanmış. İş artık başka bir boyuta geçti. Bu konular bireysel itirazların ötesinde artık. Halk da bireysel itirazlarını mutlaka yapacaktır, halkın böyle bir hakkı var. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan direnme hakkını herkes kullanacaktır." 

İPTAL BAŞVURUSU 14:30'DA

CHP, halk oylamasının iptaline ilişkin talebini içeren dilekçeyi saat 14.30'da YSK'ya sunacak. CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, saat 14.30'da halk oylaması iptal dilekçesini YSK'ya verecek.

'KARAR YOK' İDDİASI

CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer  de Twitter'dan yaptığı açıklamada şu mesajı paylaştı: "Bugün YSK ya başvurup mühürsüz oyların kabulüyle ilgili kararı ve genelgeyi istedim;karar da, genelge de,yanıt da yok!"

Bugün YSK ya başvurup mühürsüz oyların kabulüyle ilgili kararı ve genelgeyi istedim;karar da,genelge de ,yanıt da yok!

— Tur Yıldız Biçer (@turyildizbicer) April 17, 2017


Hürriyet Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku