Gündem:
CHP KOMİSYONU AÇIKLADI
CHP KOMİSYONU AÇIKLADI

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Balyoz Davası raporunu basın toplantısıyla duyurdu. CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel, Nurettin Demir ve Muharrem Işık, Başbakan'ın kumpas açıklamasına rağmen davanın gereğini yapmadığını söyledi.
Açıklamada Özgür Özel, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in tutuklu silah arkadaşlarına “Başbakan benim hulus ve saffetimden yararlandı” dediğini iddia etti.

CHP'li vekiller Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i şöyle eleştirdi: "bu davanın siyasi bir dava olduğu en başından belli iken, Genelkurmay Başkanlığı suskun kalmış, Genelkurmay Başkanı’na neden suskunsun diye sorunca şu cevabı veriyor: 'Susmadık, bu davaya her gün mesai ayırdık'. Ama Sayın Özel, ne yazık ki Suskunluğunu Balyoz Kararları ile değil, kendisine yöneltilen istifa et çağrılarının üzerine bozmuştur. Genelkurmay Başkanı Ekim 2011 tarihinde Hasdal’a yaptığı ziyarette 'bu konuyu kendi yöntemlerimle çözeceğim' ifadelerini kullanıp kullanmadığını dahi yanıtlayacak MERTLİĞİ gösterememiştir."

AHMET ERDOĞAN'I KİM KORUYOR

Açıklamada hükümetle Cemaat'in Balyoz kumpasından sorumlu olduğu hatırlatıldıktan sonra Balyoz'da bilirkişi raporunu hazırlayan Ahmet Erdoğan'ın Milli Savunma Bakanlığı tarafından nasıl kollandığını şu sözlerle açıkladı:  "Kumpasın arkasındaki bilirkişi raporunu hazırlayan Ahmet Erdoğan için suç duyurusunda bulunuluyor.


Mağdurların suç duyurusu kabul ediliyor. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Mahkemesi askerlerin talebini haklı görüyor ve mahkeme için gün veriyor.  İşte ne oluyorsa o gün oluyor.  Hukuk tarihimizde bir ilk yaşanıyor: Nasıl olduysa birileri araya giriyor. Milli Savunma Bakanı’nın emriyle Askeri Yargıtay’da “kanun yararına bozma” isteniyor. Böylelikle Bakan yetkisini kullanıyor ve kumpasın üstünü sessizce örtüyor. Bu çok tartışmalı bilirkişi raporunu yazan Ahmet Erdoğan, yargılanmaktan kurtulmuş oluyor.

Tutsak askerleri ziyarete gittiğimizde bize anlattılar. Dediler ki; 'MSB bugüne kadar kimi böyle korumuş? Bakanlığı bunu yapmaya iten kimdir, nedir, merak içindeyiz. Bu hukuk tarihimizin ve Silahlı Kuvvetlerin kara lekesidir.'

Şimdi biz de soruyoruz: Bugün Bekir Bozdağ’ın kullanmadığı yetki o gün neden İsmet Yılmaz tarafından kullanılmıştır? Soruyoruz?


O gün bu kumpası ortaya çıkaracak olan davaya müdahil olup sürecin önünü tıkayanlar, neden şimdi kumpasın aydınlatılması adına kıllarını bile kıpırdatmıyorlar?"

YAZAN TAYYİP ERDOĞAN VE CEMAAT


"İşte bu elinizdeki rapor bu trajikomik komplo filminin kitabıdır." diyen vekiller Balyoz davasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yazan Tayyip’in Adamları ve eski dost yeni düşman Cemaat


Yöneten Tayyip Erdoğan

Figüranlar Necdet Özel, Bekir Bozdağ ve Yargıtay


İftiharla sunmaktadır."


ODA TV
Anahtar Kelimeler
CHP KOMİSYONU AÇIKLADI
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku