Gündem:
CHP LİSTESİNDE KİMLER YOK!?

CHP LİSTESİNDE KİMLER YOK!?

7 Haziran seçim listeleri üzerinde çok fazla değişikliğe gitmeyen CHP'de en büyük değişim, halen vekil olan bir Genel Başkan Yardımcısı'nın liste dışı kalması, vekil olmayan iki genel başkan yardımcısının ise listeye girmesi oldu. CHP'nin dış politikayı emanet ettiği Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, liste dışı kalırken vekil olmayan iki genel başkan yardımcısı Yakup Akkaya ve Seyhan Erdoğdu listeye girdiler. Listede olup olmayacağı merak edilen Umut Oran ve Koray Çalışkan liste dışı kalırken, CHP vefat eden Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu'nu yine Malatya'dan 2. sıra adayı olarak gösterdi.

ABDÜLLATİF ŞENER LİSTEDE YOK

CHP listesinde en çok merak edilenlerden biri de "siyasete CHP'de devam edebilirim" diyen eski bakanlardan ve AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener süprizi yaşanıp yaşanmayacağı idi. CHP kaynakları, Şener'in listeye konulması konusunun gündeme bile gelmediğini belirttiler.

UMUT ORAN ADAY OLAMADI

CHP listesinde akıbeti merakla beklenen isimlerden biri de 7 Haziran seçimlerinde listeye dahil olmayan Umut Oran'ın durumu idi. Oran, 1 Kasım için milletvekilliği başvurusu yapmıştı. Ancak bu seçim listesine de giremedi.

Aynı şekilde, ismi üzerinde en çok tartışılan isimlerden biri de Koray Çalışkan oldu. Aday olabilmek için Boğaziçi Üniversitesi'ndeki görevinden ayrılan Çalışkan, Parti Meclisi üyelerinin yoğun itirazı üzerine liste dışı kaldı.

Koray Çalışkan’ın seçilecek bir yerden, İstanbul 3. Bölge 9. Sıradan adaylığına Parti Meclisi karşı çıktı.

MEHMET BEKAROĞLU DAHA ÖNE KAYDIRILDI

Murat Özçelik 7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge 7. sıradan aday olmuştu. Onun liste dışı kalmasıyla, yerine Bekaroğlu konuldu. Bekaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde aynı listede 9. sıradan aday gösterilmişti.

CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in boşalttığı seçim listesine dahil olan Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, ancak Özkes'in 7 Haziran seçimlerindeki yerinden daha aşağı sıralarda kendine yer buldu. Özkes'ten boşalan yerden liste kaydırıldı, Akkaya, 11. sıradan İstanbul listesine girdi.


BİR BÜYÜKELÇİ GİTTİ, BİR BÜYÜKELÇİ GELDİ

Özçelik'in liste dışı kalması ile CHP listelerinde vekil adayı olarak Dışişleri kökenli kalan tek isim, Ardahan'dan aday gösterilen, Musul eski Başkonkolosu iken IŞİD'in kaçırdığı Türk vatandaşları grubunda yer alan ancak serbest kaldıktan sonra Tacikistan'a büyükelçi olarak olarak atanan Öztürk Yılmaz oldu.

BAYKAL VE İNCE LİSTEDE

Deniz Baykal ve Muharrem İnce'nin liste dışı kalacaklarına ilişkin haberler ise doğru çıkmadı. Hem Baykal, hem de İnce 7 Haziran listesinde yerlerini korudular.

TUNCELİ'DE İKİ ADAY DA DEĞİŞTİ

Merakla beklenen, CHP listesinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de de büyük değişim yaşandı; Tunceli listesinde yer alan iki aday da değiştirildi.

CHP MİLLETVEKİLİ BARIŞ YARKADAŞ'ın İNTERNET SİTESİNDE CHP'nin ADAYLARI İLE İLGİLİ HABER ŞÖYLE VERİLDİ;

CHP 1 Kasım seçimlerine katılacağı adayların isimlerini belirledi.


Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) ardından toplanan PM‘de, MYK’dan gelen liste üzerinde bazı sürpriz değişiklikler yapıldı.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZÇELİK GİTTİ

7 Haziran seçimlerine İstanbul 3. Bölge 7. sıradan giren ve milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik bu kez aday gösterilmedi. Özçelik’in sırasına, 9. sırada yer alan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu kaydırıldı.

KORAY ÇALIŞKAN LİSTEYE GİREMEDİ

MYK üyelerinin Koray Çalışkan, ismine itiraz ettiği ve Çalışkan'ı listeden çıkarttıkları öğrenildi. 

İstanbul 3. bölgede listeden çıkartılan Koray Çalışkan'ın yerine Seyhan Erdoğdu konuldu. 

MYK’da İstanbul 3. Bölge 9. sıra için Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeliğinden istifa eden Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın ismi belirlenmişti ancak Çalışkan aday gösterilmedi. İstanbul 3. Bölge’de Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu listeye girerek, aday oldu. Erdoğdu, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

YAKUP AKKAYA SÜRPRİZİ

PM’de diğer bir sürpriz Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ismi üzerinde yaşandı. CHP‘den istifa eden eski Üsküdar müftüsü İhsan Özkes’in yerine, sıra kaydırılarak Akkaya listeye girdi. Yakup Akkaya, İstanbul Birinci Bölge 11. sıradan aday gösterildi. Akkaya da, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmemişti.

İLGEZDİ YERİNİ KORUDU 

Hakkındaki bazı iddialar nedeniyle, yeniden aday olup olmayacağı merak konusu olan Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Birinci Bölge ikinci sıradaki yerini korudu.

Yeni dönemde aynı bölgede Şafak Pavey, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Akif Hamzaçebi, Oğuz kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, İlhan Kesici ve Ali Özcan da listedeki yerini korudu. 

Eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Muharrem İnce de yerini koruyan milletvekillerinden oldu. Baykal, Antalya ikinci sıradan, İnce ise Yalova birinci sıradan tekrar aday gösterildi.

ARDAHAN VE KAHRAMANMARAŞ BU İSİMLERE EMANET

Türkiye’nin Duşanbe Büyükelçiği’nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, Ardahan milletvekili adayı olarak listeye girdi. Eski RTÜK üyesi Ali Öztunç da, Kahramanmaraş birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. CHP bu iki ilde milletvekili çıkaramamıştı.

Gaziantep Milletvekili, birinci sırada yer alan Mehmet Şeker’in yerine Gaziantep Belediye Başkan adayı olan Akif Ekici getirildi. Şeker, 4. sıraya kaydırıldı. Tokat Milletvekili, birinci sırada yer alan Orhan Düzgün’ün yerine de Kadim Durmaz aday gösterildi. Tunceli’de de değişikliğe gidilerek iş adamı Gürsel Erol birinci sıradan aday gösterildi.

UMUT ORAN ADAY GÖSTERİLMEDİ

Adaylık başvurusu yapan Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Umut Oran ve Genel Başkan Başdanışmanlarından Erdal Aksünger aday gösterilmedi. Aday listeleri bugün 17.00’ye kadar YSK’ya teslim edilecek. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku