Gündem:
CHP'li TEZCAN'dan OLAĞANÜSTÜ KURULTAY AÇIKLAMASI

CHP’li TEZCAN’dan OLAĞANÜSTÜ KURULTAY AÇIKLAMASI

Tezcan, olağanüstü kurultay için tek ihtimalin delegelerin yüzde 51 imzasının olduğunu ifade ederek, 'Kurultay delegelerinin imza toplaması konusunda güçlü bir iradesi yok' dedi.

“MECLİS’TE ÖZEL OTURUM YAPILMADI”

15 Temmuz anmalarına değinen Tezcan, “Beklentimiz arzumuz bu güçlü direnişten güçlü milli birlik ve beraberlik çıkarmaktı. İktidar her zaman olduğu gibi buradan toplumun bütünlük içinden çıkması yerine milleti bölen açıklamalar ile bir yeni siyasi fırsat yaratma peşine düştü. 2. yıldönümünde Meclis’te özel oturum yapılmadı. Ak Parti ve MHP’nin oyları ile 15 Temmuz özel oturum yapılması engellenmiştir. Ak Parti, 15 Temmuz üzerinden toplumu bölme kararlığı ile hareket etmeye devam ediyor. Aynı bölücü tutum Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın dünkü konuşmalarında da ne yazık ki görülmüştür. Genel başkanımız darbe nereden gelirse mücadele edeceğiz deyip bizi Meclis’e göndermiştir. Genel başkanımızın uzak durduğu yalan iftarası üzerinden hala propaganda yapmaya devam ediyor. Erdoğan dün bir kez daha yalan söylemiş iftara atmıştır. Bir kere daha toplumu bölme arayışındadır. Ankara’ya 4 gün sonra güvenlik endişesiyle gelebildin” ifadelerini kullandı.

“DARBENİN SİYASİ AYAĞININ NEDEN ORTAYA ÇIKAMADIĞINI MERAK EDİYORSANIZ; ADRES YENİ KABİNEDİR”

Tezcan, “Darbenin siyasi ayağı hala ortaya çıkmadı. OHAL’i darbenin siyasi ayağını gizlemek için kullanmıştır. Çünkü siyasi ayak kendilerine uzanıyor. Darbenin siyasi ayağının neden ortaya çıkamadığını merak ediyorsanız; adres oluşturulan yeni kabinedir. 12 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayınlandı. Bu tablo tamamen tek adam rejiminin özetidir. Devlet tek bir kişinin iki dudağı arasında şekillendirilmektedir” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NİN YETKİLERİ TEK ADAM TARAFINDAN GASP EDİLMEKTEDİR”

Tezcan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkileri tek adam tarafından gasp edilmektedir. Tek adam rejimi kriz üretmeye aday bir rejimdir. Çözüm üreten bir rejim değil bu sistem kriz üretecek bir sistemdir. Daha 3 gün önce yayınladıkları kararname ile profesör olmayanların rektör olabileceklerini düzenlediler dün bunu kaldırdılar. Keyfiliğin ölçüsünü göstermesi açısından çarpıcı bir örnektir. Tek adam rejiminin ne kadar kontrolsüz denetimsiz hata yapabilme potansiyeli olduğunun çok açık işaretidir” ifadelerini kullandı.

“KURULTAY DELEGELERİNİN İMZA VERME KONUSUNDA GÜÇLÜ BİR İRADESİ YOK”

CHP’nin Olağanüstü Kurultaya gidip gitmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Tezcan, “Daha önce bu konudaki soruları yanıtlamıştım. Tüzükteki hüküm bellidir. Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanmayacağı, toplanamayacağı yönünde. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda Olağanüstü Kurultayın doğru olmadığını uygun bir zamanlama olmadığını ifade ediyor. Kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok. Olağanüstü Kurultay isteyen arkadaşlar da var bunları 15 gün içinde görürüz yeterince sayıya ulaşıp ulaşmadığını. İmzaya teşvik için sayılar söylenebilir. Sonuçta 15 gün sonra tablo ortadadır. 81 ilin durumunu biz de biliyoruz takip ediyoruz. Böyle bir sayının toplanmayacağı gözüküyor. Tüzüğün dışında adım atmadık, atmayız” diye konuştu.

“KARARNAMELERİ BOŞA ÇIKARMANIN YOLU TBMM’NİN KANUN YAPMASIDIR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile devlet dizayn edilmektedir. Bu artık yeni rejimin hukuksuzluğun da ötesinde kanuna dahi uyma ihtiyacı hissetmediğini kanunsuz bir düzen kurulduğunun çok net ifadesidir. TBMM’nin derhal olaya el koyması gerekir. TBMM’deki milletvekilleri milletin kendilerine verdiği yasama yetkisine sahip çıkmalıdır. Bu kararnameleri boşa çıkarmanın yolu TBMM’nin kanun yapmasıdır. Bu konularda kararlı bir şekilde müzakere yürütüp kanun çıkarırsa Cumhurbaşkanlığı kararnameleri boşa düşecektir” ifadelerini kulladı.

“OHAL’İN KALKMADIĞINI TAM TERSİNE OHAL’İN KALICILAŞTIRMAK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Tezcan, “OHAL’den sonra Türkiye’de bir sürekli OHAL durumu düzenlenecek bir yasa ile karşı karşıyayız. buna sürekli OHAL yasası diyoruz. Şu andaki teklif henüz net olarak TBMM’ye getirilmedi ama sözde OHAL’i kaldırdığını söyleyen iktidar bu konuda terörle mücadele adı altında getireceği yeni düzenlemeler ile aslında terörle mücadele değil Türkiye’ye sürekli bir OHAL yerleştirme niyetindedir. Burada OHAL’in kalkmadığını tam tersine OHAL’in kalıcılaştırmak olduğunu görüyoruz. Terörle mücadele gerekçesi hukuksuzluğun bahanesi olamaz. Parlamentoya bu konuda getirilecek teklife bu çerçevede tutum takınacağımızın bilinmesinde yarar görüyoruz” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE MİLİTAN HAKİMLER ÜLKESİ OLDU ARTIK”

Tezcan, “Türkiye militan hakimler ülkesi oldu artık. Hakimler hukuka göre değil uzun zamandan beri siyasetin, iktidarın talimatı ve emri ile ne yazık ki karar vermektedir. Diktatör diyenler tazminata mahkum edilmektedir. Erdoğan’ın çizgisinde söz söyleyip oluk oluk kan akacak diyenler militan hakimlerin koruması altında” dedi.

“ANAYASADA YENİDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN KİŞİ, DOKUNULMAZLIĞA YENİDEN KAVUŞUR”

Tezcan, “Enis Berberoğlu hala tahliye edilmedi. Anayasada yeniden milletvekili seçilen kişi, dokunulmazlığa yeniden kavuşur. Yargılamanın devam edebilmesi için yeniden dokunulmazlığının kaldırılması gerekir. Çok yargılamak istiyorsanız kaldırırsınız dokunulmazlığını parlamentoda bir kez daha. Ama hukuku ayaklar altına alarak milli iradeyi ayaklar altına alacak bir karar Türk yargısının ayıbı ve utancı olacaktır. Bir an önce tahliye kararı verilmesini bekliyoruz. Mahkemelerin hala niye beklediğini anlamıyoruz” diye konuştu.

“MUTFAK ENFLASYONU YÜZDE 30’A GELDİ DAYANDI”

Tezcan, “Ekonomi alarm zilleri çalmaya devam ediyor. Cari açık iki katına çıktı. Ekonominin iki yakası bir araya gelmiyor. Mutfak enflasyonu yüzde 30’a geldi dayandı” dedi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku