Gündem:
CİZRE YANIYOR! ÖLÜ VE YARALI BİLGİSİ VAR!
CİZRE YANIYOR! ÖLÜ VE YARALI BİLGİSİ VAR!

Şırnak’ın Cizre ilçesi karıştı. ANF’de yer alan habere göre PKK’ya yakınlığıyla bilinen  YDG-H ve YDGK-H tarafından, son dönemde Hür Dava Partisi’nce artan saldırılara karşı Nur Mahallesi’nde kurulan çadıra, söz konusu partinin üyeleri olduğu belirtilen 2 kişinin saldırı girişimi üzerine iki taraf arasında geceden başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada dün geceden bu yana süren çatışmalar sırasında 2 kişinin öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gece 02.00 sularında Hür Dava Partisi üyesi oldukları belirtilen 2 kişinin Nur Mahallesi’ndeki Botan Caddesi ile Özkan Caddesi üzerinde mahalle güvenliğini sağlamak amacıyla YDG-H ve YDGK-H tarafından kurulan nöbet çadırına girmeye çalışırken, fark edildi. Kimlikleri sorulan şahıslar, çadırdakilerin üzerine ateş açarak, kaçmaya çalıştı. Bunun üzerine çadırdakilerin karşılık vermesiyle taraflar arasında gece saatlerinden bu yana çatışmalar yaşanıyor.

HÜDAPAR’A SALDIRDILAR İDDİASI

Farklı kaynaklar ise olaylara PKK yanlılarının HÜDAPAR’lıların oturduğu mahalleye saldırısı sonucu çıktığını, üç evin yanmakta olduğunu belirtti.

DHA HABERİ BÖYLE DUYURDU

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmede zorlandı.
 
Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahlların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı. Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri datafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmada zorlandı. 

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki çatışmaları uzaktan izlemeye çalıştı.

Cizre'de olaylar çıktı: Evler yanıyor, ölü ve... paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku