Gündem:
CUMHURBAŞKANI ETİYOPYA'da, BAŞBAKAN DAVOS'ta, CİZRE'de DEVLET VAR MI?

CUMHURBAŞKANI ETİYOPYA'da, BAŞBAKAN DAVOS'ta, CİZRE'de DEVLET VAR MI?

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hendeklerin en kısa sürede kapatılacağını söyledi.

Cizre'de 26 Aralık'tan bu yana çıkan ve 6 kişinin öldüğü olayların ardından ilçede durum sakinleşti.

YDG-H üyelerinin ilçenin Nur, Sur, Cudi ile Yafes Mahallesi'ne güvenlik güçlerinin girmesini engellemek için kazdığı hendekler dururken, bazı sokaklara da Abdullah Öcalan posterleri ile PKK flamalarının asıldığı görüldü.

Bazı hendeklerin başında ise kapatma çalışmalarına başlanması için iş makinalarının bekletildiği görüldü.

DBP ve HDP'li yetkililer, iş makinalarının hendekleri kapatmak için bekletildiğini, polisin tekrar mahallelere girmesiyle yeni provokasyonların görülebileceği olasılığı üzerine beklediğini söyledi.

Kapatılan sokaklara araçlar giremezken, seyyar satıcıların, kazılan hendekleri aşmada zorlandıkları görüldü. Polislerin özellikle Hüda-Par üyelerine ait evlerin bulunduğu Nur Mahallesi'nde ise özel harekat timleri zırhlı araçlarla sürekli nöbet tutuyor.

Cizre'de son olarak başından vuralarak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan için taziyeye, Diyarbakır, Batman, Siirt, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe, İdil, Şırnak ve Silopi'den kendilerine 'Barış Annesi' adını veren kadınlar katıldı. Yafes Mahallesi'ndeki taziye çadırını ziyaret eden kadınlar, Kazanhan ailesine başsağlığı dileyerek dualar okudu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, hendeklerin toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, hendeklerin kapatılması için iş makinalarının hazır bekletildiğini ve en kısa sürede kapatılacağını söyledi. 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku