Gündem:
CUMHURİYET'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE POLİS SALDIRISI
CUMHURİYET'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE POLİS SALDIRISI

Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberi nedeniyle tutuklanması Ankara’daki Cumhuriyet gazetesi binası önünde protesto edildi. Ankara’daki protesto için gazete binasının yürümek isteyen eylemcilere Yüksel Caddesi’nde polis biber gazı ile saldırdı. Müdahale sırasında biber gazından etkilenen CHP Grupbaşkanvekili Levent Gök yere düştü.

İstanbul Şişli’deki Cumhuriyet gazetesi binasının önünde de eylem yapıldı. Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, Cumhuriyet gazetesinin önünde açıklama yaptı. Dilek Dündar, "Bu Can'a takılmış bir şeref madalyasıdır. Gurur duyuyoruz. Canın herkese selamı var" dedi. Dilek Dündar, açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde gazete binasına girdi. Ankara’da Cumhuriyet gazetesine destek için yürüyenlere polis müdahale etti.




Birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün destek vereceğini açıkladığı eylem öncesinde Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç gazete binasının önünde açıklama yaptı. Gazete önünde toplanan vatandaşlar Can Dündar ve Erdem Gül'e destek sloganları atıyorlar. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ  da gazeteyi ziyaret etti.




Türenç açıklamasında, 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin Dündar ve Gül için verdiği tutuklama kararının için "tarihi ve utanç verici" dedi. "Demir parmaklıklar arasına konulan, bu halkın haber alma hakkıdır" diyen Türenç, "Gazeteciliğin önüne set çekilmek istenmektedir. Buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.










Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku