Gündem:
CUMHURİYET GAZETESİ, GENEL YAYIN YÖNETMENİNİ DEĞİŞTİRDİ
CUMHURİYET GAZETESİ, GENEL YAYIN YÖNETMENİNİ DEĞİŞTİRDİ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, 34 yıldır hizmet ettiği gazetesine veda etti.

İbrahim Yıldız,  Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yolladığı veda mesajında şunları söyledi:

"Bu sizlere “Genel Yayın Yönetmeni” olarak seslendiğim son mesajım olacak.

Cumhuriyet gazetesindeki çalışma sürem 34 yılı doldurdu. Bunun son 21 yılı yazı işleri yöneticiliğinde geçti. Birlikte birçok sıkıntıyı göğüsledik. Mutlulukları paylaştık. Cumhuriyet gazetesinde çalışmanın zorlukları kadar, bir aile ve dayanışma havasını solumanın keyfini de sürdük.

Ama, bu kadar uzun bir süreden sonra artık veda zamanı. Bu veda gazetemle ve sizlerle ilişkinin kopuşu anlamında değil tabi ki. Yalnızca bir nöbet değişimi. Hepiniz gibi ben de yeni görevlendirilecek arkadaşımıza yardımcı olacağım. Gazetemizin bundan sonra da basındaki ayrıcalıklı konumunu, misyonunu koruyacağına ve bayrağı devralacak arkadaşımızın gazetemizi daha da ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum.

Görev sürem boyunca gösterdiğiniz dayanışma, yakınlık ve verdiğiniz katkılar için hepinize teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla,
İbrahim Yıldız
Genel Yayın Yönetmeni"

Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer oldu

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu İbrahim Yıldız'ın istifasıyla boşalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine Utku Çakırözer'in atanmasına karar verdi.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu bugün saat 14.30'da toplandı. Üç saat süren toplantı sonrasında oy birliğiyle Çakırözer'in Genel Yayın Yönetmeni olmasını kararlaştırdı.

UTKU ÇAKIRÖZER KİMDİR?

Utku Çakırözer, 1970 yılında Eskişehir'de doğdu. Eskişehir Anadolu Lisesi'nden mezuniyetinin ardından, Bilkent Üniversitesi'nde mühendislik alanında lisans ve siyaset bilimi alanında yüksek lisans dereceleri sahibi oldu. ABD'de Maryland Üniversitesi Phillip Merrill Gazetecilik Okulu'nda bir yıl interaktif gazetecilik eğitimi aldı.

Gazeteciliğe 1994 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde stajyer olarak adım attı. Kanal 6 ve TRT'deki görevlerinin ardından 1996'da girdiği Milliyet'te sırasıyla siyaset, savunma ve dış politika alanlarında muhabirlik yaptı.

ABD'de 2008-2009 tarihlerinde Los Angeles Times Gazetesi ve Washington Post Gazetelerinde deneyim kazandı. Ağustos 2009'da Akşam Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olan Çakırözer, 2010 yılı Nisan ayından bu yana da Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürüttü.

Halen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nda Öğretim Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

2006'da Çağdaş Gazeteciler Derneği Gazetecilik Ödülü, 2007'de Nezih Demirkent Gazetecilik Ödülüne layık görülen Utku Çakırözer, Uluslararası alanda da 2008 Daniel Pearl Basın Bursu ve 2009 Humphrey Bursu sahibidir. Çakırözer ayrıca 2012 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Gazetecilik ödülünün de sahibidir.

Utku Çakırözer, Alev Sibel Toral ile evlidir.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku