Gündem:
CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE TOMA'LAR

CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE TOMA'LAR

Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki merkez binası önünde polis tarafından önlem alındı. Gazetenin bulunduğu İstiklal Sokak ile bağlantı yolları polis bariyerleriyle kapatılırken, Cumhuriyet önünde bir TOMA da hazır bekletiliyor.

Alınan bilgiye göre, polise gelen saldırı ihbarı üzerine, saat 19.30 sıralarında Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binası önünde ve çevresinde polis ekipleri tarafından önlem alındı.

Cumhuriyet'in bulunduğu İstiklal Sokak'ın her iki girişi de demir bariyerlerle çevrilerek, sokak yaya ve araç girişine kapatıldı. Büyükdere Caddesi'ne çıkan ara sokakta da polis ekibi nöbet tutmaya başladı.

Ayrıca, bir TOMA aracı da gazetenin önünde hazır bekletiliyor.

GAZETEDEN AÇIKLAMA

Bu arada, Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde de konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"Bu akşam üzeri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerince gazetemize iletilmiştir. Şu anda gazetemiz binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alınmıştır. Polis yetkililerinin bize verdiği bilgi bundan ibarettir.

Ülkemiz çok önemli ve tarihi bir seçime giderken, bu seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığını bilmediğimiz kirli, karanlık oyunlar ya da cinayetlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır.

Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaşamayacağına inanıyoruz. Eğer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir girişim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere rağmen özgürce yayın yapmanın tarihidir. Okurlarımızın ve kamuoyunun hiç kuşkusu olmasın, bu gazete nesnel, adil ve gerçek habercilik işlevine her şart ve koşulda devam etmeye kararlıdır.

Saygıyla duyururuz."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku