Gündem:
CUMHURİYET OLMASAYDI BABUŞÇU MUHTAR ADAYI OLAMAZDI

CUMHURİYET OLMASAYDI BABUŞÇU MUHTAR ADAYI OLAMAZDI

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan CHP Milletvekili Turhan Tayan, AK Parti Milletvekili Tülay Babuçşu’nun sosyal medyadan paylaştığı 'reklam arası' yorumuna tepki göstererek, "Cumhuriyet olmasaydı. Tülay Babuşçu, bugün muhtarlığa aday olamazdı" dedi.

CHP İnegöl Kadın kolları tarafından düzenlenen programa katılan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyetin bir reklam arası olduğunu söyleyenlerin hortladığı bir dönemde, cumhuriyetin acz içinde olduğunu zannedenlere en güzel cevabı bugün İnegöl’de kadınlarımızın hazırlamış olduğu bu kahvaltı sofrasında veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye’de ilk nüfus sayımının 1830’larda yapıldığını ve sadece erkeklerin sayıldığını kaydeden Tayan, şöyle devam etti:

"Af edersiniz hayvanlar sayıldı. Ama kadınlar sayılmadı. Kadınlar cumhuriyet döneminde insan yerine konuldu. Kadınlarımız cumhuriyet döneminde değerini buldu. Saygınlığını elde etti. Bu Tülay Babuşçu denilen milletvekili, eğer cumhuriyet olmasaydı bugün muhtarlığa aday olamazdı. Şimdi hem milletvekilliği yapıyor, hem de İstanbul Ankara gibi illere AKP’li belediyelere trilyonlarca lale satıyor, milletin parasını alıyor zenginliyor ve millete milletin cumhuriyetine, halkın cumhuriyetine Atatürk'ün bize emanet ettiği bize bıraktığı Cumhuriyete hakaret ediyor. Onun için kadınlarımıza çok büyük görev düşüyor."

 



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku