Gündem:
'DAMADIN FETÖ'cü mü?' 'SÖYLERSEM BABASI İHBAR ETTİ DERLER!'

"DAMADIN FETÖ'cü mü?" "SÖYLERSEM BABASI İHBAR ETTİ DERLER!"

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın beşinci celsesi başladı. Akın Öztürk, mahkemenin “Damadın FETÖ’cü mü?' sorusuna “Efendim yargılama devam ediyor. Şimdi olduğunu söylersem ‘babası onu ihbar etti’ derler” cevabını verdi.

Darbe girişimine katılan askerlerin 15 Temmuz gecesi komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 kişi hakkında açılan davanın beşinci celsesi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

AKINCI'DAKİ FOTOĞRAFLARI KABUL ETTİ

Duruşmada, olay tarihinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi olan Akın Öztürk’ün çapraz sorgusu yapıldı. Öztürk sorguda Akıncı Üssü’ndeki fotoğraflarını kabul etti. Öztürk, ama rahat tavırlar içinde olmadığını belirtti.

Darbe girişimi için "Üst akıl" ifadesini kullanan Akın Öztürk "Üst akıl kim?'' sorusunu ise "Birileri birilerini kullandı" diye yanıtladı. Öztürk, FETÖ üyesi olmadığını da savundu.

‘DAMADINIZ DARBECİ Mİ?’

Öztürk, mahkemenin “Damadınızın FETÖ’cü olduğunu biliyor muydunuz?' sorusuna "Hayır bilmiyordum" yanıtını verdi.

Öztürk, "Peki, bu darbeye katıldığına inanıyor musunuz?" sorusu üzerine Akın Öztürk, “Eğer bunu söylersem yarın gazeteler damadını ihbar etti diye yazar. Bu yüzden de yargılama bitene kadar bu soruya yanıt vermeyeceğim" dedi. 

Damadı Hakan Karakuş'un evinde bulunan "1 dolar koleksiyonu" sorulunca Akın Öztürk "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Mahkeme Başkanı'nın "Hakan Karakuş darbeye teşebbüs faaliyeti olduğunu biliyor ve buna rağmen sizi oraya çağırıyorsa, buna ne diyorsunuz?" sorusuna ise Öztürk, "Hakan Karakuş bana telefonda 'Buyrun gelin, darbe yapıyoruz' mu diyecekti?" diye yanıt verdi. 



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku