Gündem:
'DAVUTOĞLU OYLAMAYI İÇİNE SİNDİREMEMİŞ'

DAVUTOĞLU OYLAMAYI İÇİNE SİNDİREMEMİŞ

Özcan Yeniçeri: 'Davutoğlu, içine sindiremediği konunun kendisi Türkiye'de yokken halledilmesini düşünmüş'


Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Genel Kurul'daki oylama günü İngiltere'de olmasını eleştiren Yeniçeri, "Davutoğlu, oylamayı kendisinin Ankara'da bulunduğu bir zamanda yaptırabilirdi. Öyle görünüyor ki Davutoğlu, çok da içine sindiremediği böyle bir konunun, kendisi Türkiye'de yokken halledilmesini düşünmüş" dedi.

"O MİLLETVEKİLLERİNİ KUTLUYORUM"

Dört eski bakan ile ilgili Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen Yüce Divan oylamasında Ak Parti'deki firelere dikkat çeken Yeniçeri, "8-10 tane çıkabileceğini düşünüyordum ama AK Parti içinde çok ciddi miktarda milletvekili 'evet bu yolsuzluktur, bunu yapanlar haramzadedir, bunlar Yüce Divan'a gitmelidir ve hesap vermelidir' dedi. O milletvekillerini kutluyorum. Doğruyu her zaman muhalefet mi savunacak?" diye konuştu.

"AKP İLK KEZ CİDDİ BİR KIRILMA YAŞIYOR"

Oylama sonucunun, Ak Parti iktidarının ahlaki meşruiyetini yitirdiğini ortaya koyduğunu savunan Yeniçeri, "12 yıllık AKP iktidarında, AKP ilk kez ciddi bir kırılma yaşıyor. İktidara mensup 60'a yakın milletvekili, kendi iktidarlarının mensubu olan ve yolsuzlukla suçlanan bakanlara güvenmediğini, verdiği oylarla ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

"DAVUTOĞLU, OYLAMAYI KENDİSİNİN ANKARA'DA BULUNDUĞU BİR ZAMANDA YAPTIRABİLİRDİ"

Başbkan Ahmet Davutoğlu'nun oylama günü İngiltere'de olması hakkında konuşan MHP'li Yeniçeri, "Davutoğlu, oylamayı kendisinin Ankara'da bulunduğu bir zamanda yaptırabilirdi. Öyle görünüyor ki Davutoğlu, çok da içine sindiremediği böyle bir konunun, kendisi Türkiye'de yokken halledilmesini düşünmüş" şeklinde konuştu.

"VİCDANLA VİCDANSIZLIK ARASINDA İNSANLARIN TERCİH YAPABİLDİĞİNİ BU İNSANLAR ANLAYAMIYOR"

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın AKP'deki fireler için sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklama sorulan Yeniçeri, "Ben 'paralele bağlar' derdim ama bağlamadı. Vicdanla vicdansızlık, mertle namert arasında insanların tercih yapabildiğini bu insanlar anlayamıyor" değerlendirmesinde bulundu.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku