Gündem:
DENİZ HARP OKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Tören, alay sancağının tören alanında yerini almasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkıp öğrencileri "Deniz Harp Okulu merhaba. Yeni rütbeleriniz hayırlı olsun" diye selamladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, törene, geleneklere uygun olarak denizci üniformasıyla katıldı.

Daha sonra Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel ve okul birincisi Teğmen Hasan Salim Kanmaz birer konuşma yaptı.

"DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK PRENSİBİNDEN ASLA SAPMAYIN"


Tümamiral Özel, mezunlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sizler bugün deniz subayı olma heves ve heyecanı ile girdiğiniz bu şanlı yuvadan Deniz Kuvvetlerimize katılmaya layık birer teğmen olarak gururla mezun oluyorsunuz. Sizler Türk bahriyesinin geleneklerini ve denizciliği iyi seviyede öğrenmiş, Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin değerlerini içtenlikle benimsemiş bahriyemizin en genç subayları olacaksınız. Mesleki yaşantınız süresince Atatürk ilkeleri en büyük yol göstericiniz olacaktır. İçtiğiniz and'a bağlı kalarak, doğruluk ve dürüstlük prensibinden asla sapmayınız. Doğru bildiğinizi emir ve komuta münasebetleri ve askeri terbiye içerisinde cesaretle söyleyiniz. Daima adil, gerçekçi, güvenilir cesur ve danışılan bir subay olunuz. Sahip olduğunuz üstün nitelikler, sizi hiçbir zaman asalet ve alçak gönüllülükten uzaklaştırmasın. Bin yıldır Türk bayrağının şan ve şerefle dalgalandırıldığı sularda sizlerin de yüce milletimizi mükemmel bir şekilde temsil edeceğinize inanıyor ve sizlere güveniyorum."


"AZİZ VATANIN BİR KARIŞ TOPRAĞINA UZANACAK ELLER KARŞISINDA BİZLERİ BULACAK"

Mezunlar adına konuşan dönem birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz da, 242 yıldır subay yetiştiren Deniz Harp Okulundan mezun olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Ant içeriz ki, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizleri bulacak, kılıçlarımız daima keskin ve hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak, şerefimizle öleceğiz" dedi. Deniz Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz'ın bu ifadelerini dönem arkadaşları da tekrarladı.

Konuşmaların ardından da dereceye giren mezunlara diplomaları verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan okul birincisi Deniz Teğmen Hasan Salim Kanmaz'a, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz okul ikincisi Deniz Teğmen Engin Tekin'e, Başbakan Ahmet Davutoğlu da okul üçüncüsü Deniz Teğmen Yusuf Temur'a diplomasını verdi.

Deniz Harp Okulu geleneği olarak, okuldan 50 yıl önce mezun olan ve aralarında Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından emekli Oramiral Metin Ataç'ın da bulunduğu 1965 yılı mezunları, öğrencilere diplomalarını takdim etti.

Okuldan bu yıl 213 Türk deniz subayının yanı sıra 4 Azerbaycan, 3 Kazakistan, 2 Türkmenistan ve 1 KKTC uyruklu teğmen mezun oldu.

Diploma törenin ardından sancak devir teslimi yapıldı.

Tören, öğrenci alayının geçişiyle tamamlandı. Geçişe Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı deniz karakol uçakları ve helikopterler de eşlik etti.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku