Gündem:
DİYARBAKIR'da IŞİD OPERASYONU: 'İKİ ŞEHİT'
DİYARBAKIR'da IŞİD OPERASYONU: 'İKİ ŞEHİT'

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte IŞİD'li teröristlere yönelik yaptığı çalışma ardından bugün saat 03.00'den itibaren daha önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında timler merkez Kayapınar İlçesi'nin Huzurevler Mahallesi 53'üncü Sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve de girdi. Teröristler, polis ekiplerinin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi.


Şiddetli patlamada Özel Harekat Şubesi'nde görevli 6 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, çağırılan ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Ancak, durumu ağır olan 2 polis memuru tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Yaralı 4 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.



Patlama ardından IŞİD'lilerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar saatlerce sürdü. Polisin güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalarda IŞİD'e üye 7 terörist öldürülürken, 15'i de sağ yakalandı. Yakalanan teröristler Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.


Diyarbakır'da polisin operasyon düzenlediği evde bulunan ve güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristlerin bazılarının 'canlı bomba' eylemlerine hazırlandıkları iddia edildi. Çatışma ve operasyonun düzenlendiği sokak ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri de alındı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku