Gündem:
DİYARBAKIR'da KANLI SALDIRI
DİYARBAKIR'da KANLI SALDIRI

Diyarbakır’da İhya-Der Başkanı'na kanlı saldırı

İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği (İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran Diyarbakır’daki silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda Baran ile birlikte 4 kişi öldü.

Diyarbakır’ın Şehitlik semtindeki Hüda - Par'a yakınlığı ile bilinen İhya-Der’in önünde yaşanan tartışma sonrası kan aktı. İhya-Der üyelerinin bir grupla arasında geçen tartışma kavgaya dönüştü.

Yaşanan arbedede İhya-Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayda Baran ile birlikte saldırıya uğrayan 3 kişi daha hayatını kaybetti.

Olayın duyulması üzerine Baran'ın yakınları hastane önünde toplandı. Cinayet sonrasında polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı.

SİLAHLI KİŞİLER ÇEVREYE ATEŞ AÇTI

Aytaç Baran’ ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesinden sonra silahlı kişiler ellerinde uzun namlulu silahlarla Şehitlik semtinde sağa sola ateş açtı. Olayı izlemeye giden gazeteciler de darp edilerek yaralandı.

İHYA-DER NEDİR?

2005 yılında Diyarbakır'da kurulan İhya-Der, eğitim, sağlık ve insani yadım alanlarında faaliyet gösteriyor. Siyasi olarak Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen dernek, yurt içi ve yurt dışında STK'lar ile ortak yürüttüğü projelerle de gündeme geliyordu.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku