Gündem:
DOĞU'da GÖLLER, DERELER BİLE DONDU!
DOĞU'da GÖLLER, DERELER BİLE DONDU!

Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki, Türkiye ile Gürcistan sınırı arasında yer alan Aktaş Gölü'nün yüzeyi kara kışa direnemedi ve yüzeyi tamamen buz tuttu. Yaklaşık 27 bin metrekare alana sahip Aktaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Aktaş Gölünün buz tutmasıyla birlikte hayvanlarının su ihtiyacını köylüler buzları kırarak karşılıyor.

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Gökçedere Mahallesi'ndeki Uzunoluk Mesire alanından akan dere de soğuklara yenik düştü. Uzunoluk deresinin her yıl Ocak ayında buz tuttuğunu belirten vatandaşlar, bu yıl dondurucu soğukların erken başladığını söyledi. Vatandaşlar, "Bu sene kış çok daha ağır geçecek gibi gözüküyor" dediler.

AĞRI: -17

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi, dün geceden itibaren Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölgede dün gece yapılan ölçümlerde ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 17, Kars'ta 15, Erzurum'da 12, Ardahan'da 10, Iğdır'da 6, Erzincan ve Muş'ta 5 dereceyi buldu.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

DAYAKÇI İMAM SERBEST BIRAKILDI
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Kuran kursunda çocuğa şiddet uyguladığı için gözaltına alınan din...

Haberi Oku