Gündem:
E. TÜMGENERAL AHMET YAVUZ da VATAN PARTİSİ'nde
E. TÜMGENERAL AHMET YAVUZ VATAN PARTİSİ’NE KATILDI

E. Tümgeneral Ahmet Yavuz, E. Albay Mümtaz Akfidan ve E. Yarbay Ömer Yıldız bugün Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısı ile partiye üye olduklarını ilan ettiler.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kamuoyuna takdim ettiği E. Tümg. Ahmet Yavuz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

VATAN PARTİSİ’NİN YARATTIĞI ODAK BÜTÜN BARAJLARDAN ON KAT ÖNEMLİDİR

“Ben, iki arkadaşımla birlikte 19 Mayıs günü partiye katıldım. Çünkü Cumhuriyetimizin yıkıma uğratıldığını görüyorduk ve bu yıkıma karşı durabilmek için sembolik olarak bu tarihi bekledik. İçinde yaşadığımız koşullar bizlere acil bir görev yükledi. Bu görev Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldırmak için tutarlı bir odak yaratmaktır. Bu bir vicdani görev ve sorumluluktur. Vatan Partisi bu odağın kendisidir. 

Milletin bütünlüğü, ülkenin bekası, halkın sürdürülebilir refahı ve demokratik yaşam günümüzde tehlike altındadır. Buna karşı durmak bir görevdir. İç ve dış barışımız, özgür düşünce, laik yaşam, bilimsel eğitim tehdide maruz bırakılmıştır. Hukuk yerlerde sürünmektedir. Etnik kimlikler ve mezhepsel ayrıcalıklar baş tacı, Türk kimliği hatta insan olmak ayaklar altındadır. Üretim yerini sadece ticarete bırakmıştır. Milli varlığın koruyucusu ve devletin omurgası olan ordu kötürüm edilmiştir. Bütün bunları tersine çevirebilmek için bir odak yaratılması bütün baraj ve bentlerden on kat daha önemlidir. Önümüzdeki anahtar Mustafa Kemal’in aklı ve bilimi rehber edinen felsefesidir.

Ben yaradılış olarak gülümsemeyi seçen bir insanım. Türkiye’ye gülümse diyen Vatan Partisi’ne, Türkiye’ye gülümsetmesine katkı vermek için partiye katıldım.”

ASKERLERİN SİYASETE GİRMESİ KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK OLACAĞINI GÖSTERİYOR 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, neden çok sayıda askerin Vatan Partisi’ne katıldığı sorusunun sık sık sorulduğuna değinerek durumu şöyle özetledi:

“Türkiye’nin hürriyete, istiklale büyük atılımlar yaptığı dönemlere bir bakın. 1876’ya, 1908 Hürriyet İhtilali’ne, 1920-23 Nisan’ının Büyük Millet Meclisi’ne bakın, orada asker ve siviller vatan için, millet için beraber oluyorlar. Askerlerin vatan için siyasete girmesi aslında Türkiye’nin önünde çok büyük, köklü bir değişiklik olacağını gösteriyor. Vatan Partisi’ne gelmeleri de bu büyük atılıma hangi siyasal partinin önderlik edeceğini gösteriyor. 

Vatan Partisi 1876’dan önce Belgrad Ormanları’nda Namık Kemaller’in kurduğu Vatan Partisi’dir. Yüzbaşı Mustafa Kemal’in Şam’da kurduğu Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’dir. 1908’in İttihat ve Terakkisi ve 4 Eylül 1919’da Sivas’ta kurulan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’dir. Devrime önderlik eden partidir. Bu bakımdan askerlerimizin partiye katılması son derece anlamlıdır.”       





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku