Gündem:
ELAZIĞ'da HAİN SALDIRI
ELAZIĞ'da HAİN SALDIRI

Elazığ'daki hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor...Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişi yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu. Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "ATA" ile saat 14.05'te Elazığ'a geldi, olay yerinde incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, ''Her şey belli. Bunu yapan bölücü, PKK terör örgütüdür'' dedi. Başbakan, alarm durumunun da bir üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda, 3 polis şehit düştü. Saldırının ardından bazılarının durumu ağır olan yaralılar, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.  Saldırı sonucu İl Emniyet Müdürlüğü binası ve çevredeki birçok binada hasar oluştu. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da zarar gördü. Patlama bölgesinde büyük bir çukur oluştu.



BAŞBAKAN ELAZIĞ'DA

Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "ATA" ile saat 14.05'te Elazığ'a geldi. Başbakan Yıldırım'ı, Elazığ Havalimanında Vali Murat Zorluoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile diğer ilgililer karşıladı. Başbakan Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Elazığ'a geldi.  

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE İLE BİLEK GÜREŞİNE GİREMEYECEK

Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:
''İlk anda 3 polisimiz şehit ve 217 yaralımız hastanelere sevk edildi. Yaralılardan 72 tanesi taburcu oldu. 145 tanesi de 5 hastanede tedavisi devam ediyor. Yaralılarımızdan 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. 20 yaralının durumu ciddi. Bunlardan 2 polisimizin yarası biraz daha ağır. 

Yine hain terör örgütü devriye görevi yapmakta olan askeri araca el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenledi. 4 askerimiz şehit, 5 yaralımız var. Gördüğünüz gibi terör örgütü adeta omuz omuza iş birliği içindeler. 15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişiminden  sonra örgüt artık iddiasını yitirmiş ve görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir. Bu terör örgütlerinin başında onları yöneten akıl aynı akıldır. İhtiyaca göre birine görev veriyor. Olay yerinden söylemek istiyorum, bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bu milleti hiçbir terör örgütü teslim alamayacak. Bunların çılgınlaşmasının arkasında polis, jandarma ve askerimizin artan bir kararlılıkla takibi vardır.

BUNA BENZER OLAYLARI YİNE BEKLEYEBİLİRİZ

Buna benzer olayları yine bekleyebiliriz ama bu bizi bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz. Hepimizin canı yanıyor. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var ama bir başka gerçek daha var kardeşlerim. Önemli olan Türkiye’nin bekasıdır. 79 milyon vatan evladının 15 Temmuz’da gösterdiği o asil duruş bundan sonra  da bölücü terör örgütünü bu ülke topraklarında yok edinceye kadar devam edecek. İşin sonu nereye varırsa varsın ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz.

BUNU YAPAN PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Bölücü terör örgütünü bölge insanımızla aramızdan çıkaracağız ve el ele omuz omuza Türkiye’nin gelecek yolculuğunda birlikte hareket edeceğiz. Konu vatan olunca gerisi teferruattır anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz.
Her şey belli. Bunu yapan bölücü, PKK terör örgütüdür. Bununla ilgili de gereken takibatlar başlamıştır. 

ALARM DURUMU BİR ÜST SEVİYEYE ÇIKTI

Bunun yorumlanacak bir tarafı yok. Terör örgütü artık emir komutayı kaybetmiş durumda. Nereyi bulursa oraya adeta intihar saldırıları yapıyorlar. Elazığ bu saldırıyla yıkılacak değil, ne Elazığ’da ne başka yerde bu hain terör örgütü yaşam hakkı bulamayacak. Her türlü tehdide karşı gereken çalışmayı gösteriyoruz. Bundan sonra da alarm durumunu bir üst seviyeye çıkarmış bulunuyoruz. Bu olay olur olmaz valilik değil tüm sağlık ve kurtarma birimlerimiz 10 dakika içinde buraya geldi. 20 dakika içinde de yaralılarımız hastanelere yetiştirildi. Anında müdahalenin kayıpların azaltılmasına katkısı oldu.''

VALİLİK'TEN SALDIRI AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada, bugün saat 09.15'te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlendiği bildirildi.      Açıklamada, "Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuştur" denildi. Yaralıların tedavilerinin farklı hastanelerde devam ettiği kaydedilen açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğü belirtildi.  

ARAÇLAR SAVRULDU, AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte Emniyet Müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük tahribat oldu. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla kent merkezindeki kamu hastaneleri ile özel hastanelere götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribatlar oluşurken, orta refüjdeki ağaçların da kökünden söküldüğü gözlendi. Bölgede yanan araçlar söndürülürken polis, olay yerini güvenlik şeridiyle koruma altına aldı.

BOMBA YÜKLÜ MİNİBÜSLE İNTİHAR EYLEMİ

Elazığ’da bugün Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen 3 polisin şehit olduğu, 60’ı polis 217 kişinin yaralandığı intihar saldırısının, bomba yüklü minibüsle gerçekleştirildiği saptandı. Yapılan ilk incelemede ulaşılan bilgilere göre Malatya yönünden Elazığ’a gelen bomba yüklü kapalı kasa minibüs, Çayda Çıra Kavşağı’na ana yoldan saparak, 25 metre uzaklıktaki Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmek istedi. Yayaların kullandığı kaldırım yolunda bir kaç metre ilerleyen bomba yüklü araçtaki intihar eylemcisi, duvar seviyesi ile hemen hemen eşit olan bahçeye girip burada bombayı patlatmaya çalıştı, ancak aracın duvar ve korkuluklara çarpmasıyla birlikte bahçeye giremeden duvarın dış tarafında patlayıcı yüklü minibüsü infilak ettirdi.
Patlamanın olduğu  yerde yaklaşık 5 metre derinliğinde ve 10 metre çapında bir çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü’nün ön cephesi ve yaklaşık 1 kilometre uzaklığa kadar binalarda hasar oluştu. Patlamayla birlikte bahçedeki bazı araçlar yanarken, hem çevrede park halinde olan hem de Malatya yolunda seyir halindeki 100’den fazla araç hasar gördü.

BİNA SİYAH BEZLE KAPATILDI, TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Bombalı araçla saldırının yapıldığı büyük hasar gören Emniyet Müdürlüğü binasına siyah bez ve üzerine Türk bayrağı asıldı. Binanın önünde toplanan vatandaşlar ise ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları atarak PKK’yı kınadı.
Emniyet Müdürlüğü binası önündeki patlamayla ilgili olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını sürdürürken, olayla ilgisi olduğu düşünülen 4 kişinin ise arandığı öğrenildi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Bu arada, patlama anını gösteren güvenlik kamerası görüntüler de ortaya çıktı. Çayda Çıra Kavşağı’ndaki güvenlik kamerasının görüntülerinde, beyaz kapalı kasa minibüsün, araç giriş kapısından değil yayaların kullandığı ara yoldan, Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmeye çalıştığı görüldü.
Minibüsün sağa dönmesinin ardından, Emniyet Müdürlüğü bahçesine girmeden büyük bir gürültüyle infilak ettiği kameralar tarafından kaydedildi.

MALATYA'DAN ELAZIĞ'A TAKVİYE

Elazığ’da Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası Malatya’dan da bölgeye ambulans ve sağlık ekibi takviyesi yapıldı.  Edinilen bilgiye göre, Elazığ’da 3 polisin şehit olduğu 14’ü ağır, 146 kişinin de yaralandığın bombalı saldırısı sonrası Malatya’dan Elazığ’a 3 ambulans ve bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönderildiği öğrenildi.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ  Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce bugün bomba yüklü araçla düzenlenen  saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku