Gündem:
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE PATLAMA
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİNDE PATLAMA

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan kapalı atış poligonunda, bir arıza gidermek için yapılan kaynak çalışması sırasında biriken barut gazı patladı. Patlamanın ardından poligondan dumanlar yükselirken 4 pois 1 işçi yaralandı.

Azerbaycan Bulvarı'ndaki Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunan yer altındaki kapalı atış poligonunda, bir arıza gidermek için yapılan sıcak kaynak çalışması sırasında biriken barut gazının sıkışması sonucu saat 14.09'da patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle Emniyet Müdürlüğü'ndeki bazı camlar kırılırken bahçeden de dumanlar yükseldi.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Patlamanın ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, doğalgaz ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Polisler, olayın ardından Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan bütün yolları trafiğe kapattı. Sağlık ekipleri, patlamanın ardından poligonda bulunan ve vücutlarında yanık oluşan 1 başkomiser, 3 polis memuru ve 1 işçiyi dışarı çıkararak hastanelere götürüldü. İtfaiye ekipleri ise patlamanın ardından poligondaki küçük çaplı yangını müdahale ederek söndürdü. Hastanelerde tedaviye alınan 5 yaralıdan 3'ü ilk müdahale sonrası Gaziantep'e sevk edildi.

Olayın ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve diğer yetkililer, bölgede inceleme yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin sürdüğü Emniyet Müdürlüğü'nde çalışmalar sürüyor.

TELSİZDEN KAN ANONSLARI YAPILDI

Patlama sonrasında sağlık görevlilerinin yaralıları hastanelere taşımasının ardından polis telsizinden kan anonsları yapıldı. Anonslar üzerine hastanelere giden polisler, yaralı meslektaşlarına kan verdi.

Bu arada doğalgaz şirketinin ekipleri de bölgeden geçen gaz akışını kapatarak dozerlerle Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kazı yaptı.

VALİ KOCATEPE: İLK BİLGİ BARUT GAZI SIKIŞMASI

Patlamanın ardından olay yerinde inceleme yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, patlamanın atış poligonundaki barut gazının sıkışmasından kaynaklandığını söyledi. Kocatepe, patlamada 4'ü polis 5 kişinin yaralandığını kaydederek şunları söyledi:

"İlk belirlemelere göre atış poligonundaki bir arızayı gidermek için yapılan çalışma sırasında muhtemelen barut sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş. Olayda 1'i başkomiser 3 polis memuru ile 2 işçi yaralanmıştır. 1'inin sağlık durumu ciddi, diğerleri iyi. Olayla ilgili herhangi bir terör şüphesi yok. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar."

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, olayın ardından valilik internet sitesi aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün 06 Haziran 2014 Cuma günü saat 14:09'da İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası bahçesinin altında bulunan kapalı silah atış poligonunda, bir arızayı gidermek üzere kaynak yapma çalışması esnasında, muhtemelen biriken barut gazının patlaması sonucu 1 başkomiser, 3 polis memuru ve 1 işçi olmak üzere 5 personel yanık biçiminde yaralanmıştır. Yaralıların ilk muayenesinde yüzde 80 yanık tespit edilmiş olup il merkezindeki hastanelerde tedavi altına alınmışlardır."

Emniyet müdürlüğünde patlama paylaşan: cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku