Gündem:
EMPERYALİZMİN ALÇAK BOMBASI GAZİANTEP'te PATLADI
EMPERYALİZMİN ALÇAK BOMBASI GAZİANTEP'te PATLADI

Ölü sayısı 50'ye yükseldi

Gaziantep'de yaşanan terör saldırısı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde sokakta yapılan düğünde kalabalığın arasına karışan canlı bomba terörist, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak açıkladı. Hastanede tedavi altında olan gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Yaralıların tedavisi sürüyor. Saldırıda terör örgütü IŞİD şüphesi değerlendiriliyor.

Olay, saat 22.40 sıralarında merkez Şahinbey İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde meydana geldi. Terör nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerden göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallede, Siirt'in Pervari İlçesi'nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. 

ÖLÜ SAYISI 50'E YÜKSELDİ

Gaziantep Valiliği, bu sabah saat 11.00 civarında patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 50'e yükseldiğini açıkladı. 

Gaziantep Valiliği ölenlerin sayısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz."

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

İkinci bir patlama olma ihtimaline karşın polis ekipleri, şerit çekerek olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Yaralılar, ambulanslarla Doktor Ersin Arslan, Şehitkamil ve 25 Aralık Devlet hastaneleri ile bölgede bulunan özel hastanelere kaldırıldı. Cenazeler hastanelerin morglarına götürüldü. 

VATANDAŞLAR HASTANELERE AKIN ETTİ

Saldırıyı televizyondun duyan Gaziantepli vatandaşlar, kan ihtiyacı olma ihtimaline karşın hastanele akın etti, kan vermek istedi. Yakınları hakkında bilgi almak isteyen yaralı yakınları ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, hastane bahçelerinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

GÖRGÜ TANIKLARI 2 KİŞİNİN KAÇTIĞINI İDDİA ETTİ

Bu arada, görgü tanıkları, canlı bomba teröristin yanında 25 yaşlarında 2 kişi ile geldiği, patlamanın ardından da olay yerinden kaçarak uzaklaştığı iddia edildi. Polis ekipleri, kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı belirtildi.

20 AĞUSTOS'TA POLİS MERKEZİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Gaziantep'te 4 yıl önce 20 Ağustos günü, Karşıyaka Polis Merkezi önüne bırakılan bomba yüklü otomobil infilak ettirilmiş, 10 kişi yaşamını yitirmişti.

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım Gaziantep’te düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Düğün törenine yapılan bombalı saldırıyı lanetleyen Yıldırım, "Gaziantep Şahinbey’deki düğün törenine yapılan bombalı saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize sabır ve metanet diliyorum. Bir düğün yerine bomba atacak kadar insanlığa düşman olan terör hiçbir değer tanımayan yüzünü bu kez bir düğün yerini matem yerine çevirerek kendini göstermiştir. Masumiyete ve hayata kasteden bu alçak terör örgütünün adı ne olursa olsun biz, millet, devlet ve hükümet olarak onunla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 25 Aralık 1921’de Gaziantep’i "Gazi" yapan istiklal ruhu bugün Türkiye’de dipdiri ayaktadır. Gün birlik ve beraberlik günüdür ve biz 79 milyon vatandaşımızla birlikte yediden yetmişe terörün tam karsındayız. Acımız büyüktür, ama herkes emin olsun ki, birlik ve beraberliğimiz iç ve dış bütün bu şeytani saldırıları bozacaktır." ifadelerini kullandı.

BAKANLAR ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dün gece hastane ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Yaralılar ve aileleriyle görüştüklerini dile getiren Akdağ, herkesin ortak görüşünün bu saldırının Türkiye'nin huzuruna, birlik ve beraberliğe yapıldığı yönünde olduğunu belirtti. Terör örgütlerini lanetleyen Akdağ, şunları kaydetti:

"Terör örgütünün adı ne olursa olsun bunun adının PKK olması, DAEŞ olması, 15 Temmuz'da gördüğümüz gibi FETÖ olması, DHKP/C olması, adı ne olursa olsun hiç önemli değil. Sonuçta bizim yavrularımıza, kardeşlerimize, yaşlılarımıza, kadınlarımıza zarar veriyorlar. Bunların hayatlarına kastediyorlar. Onların ailelerinin ciğeri yanıyor. Bütün millet neticede bu işten zarar görmüş oluyor. Kim olursa olsun bir insanlık suçu işleniyor aslında. Hep gördüğümüz tablo budur. Bir düğün düşünün bu düğünde çocuklar var, kadınlar var. Bir şekilde bir mutlu günü birlikte yaşayan insanlar var. Akrabalar ve komşular var. Böylesine zalimce, haince, namussuzca, ahlaksızca bir saldırı."

GELİN VE DAMAT DA TEDAVİ ALTINDA

Hastanede tedavi altında olan gelin Besna ile damat Nurettin Akdoğan'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Hastanede tedavi edilenlerden Gülser Ateş, saldırının, gelin ve damadın eve çıkmaya hazırlandığı sırada düzenlendiğini kaydederek "Komşumuzun biriyle sandalyede oturup sohbet ediyorduk. Ne olduğunu bilmiyorum. Sadece tek bildiğim bir patlamayla konuştuğum komşumun üstümde öldüğüydü. Onun altında kaldığımı hatırlıyorum. Eğer komşum üstüme düşmeseydi ben de ölmüştüm. O cenaze beni kurtardı." dedi. Dört çocuğundan birinin saldırıda yaralandığını söyleyen Ateş, kızının ayaklarının yandığını ifade etti. Ateş, "Terörü lanetliyorum. Gelin ve damadın en mutlu gününü zehir ettiler. Orada masum çocuklar vardı. Kimsenin suçu yoktu. Zaten düğün de bitmişti. Herkes dağılacaktı. Düğün sahibinden kimse kalmadı." diye konuştu.

FATMA ŞAHİN'DEN PROVOKASYON UYARISI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, terör saldırısıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu. Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, şunları yazdı: "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantepime saldırdı. Başımız sağ olsun. Sayın valimiz net bilgileri verecektir. Provokasyona gelme. Gaziantep halkı, bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir. Şerefsiz teröristler, Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin."

HDP: LANETLİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep'teki saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Gaziantep'teki insanlık düşmanı saldırıyı lanetliyoruz. Gaziantep'te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizden oluşan bir heyet Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkmıştır" denildi.

GELİNİN KOMŞUSU KONUŞTU

Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu.  Sabah erken saatlerde evlerinin kapılarını açan vatandaşlar temizlik ve onarım yapıyor.  Olayda hayatını kaybeden ya da yaralanan vatandaşların yakınları ise ağıtlar yakıp gözyaşı döktü.  Gelinin komşusu Hatun Kuşçu, ağabeyinin evine gittiği için komşularının kınasına katılamadığını ve bu sayede hayatta kaldığını söyledi. Olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını anlatan Kuşçu, şunları kaydetti: "Dün kınaya katılamamıştım ama bugün düğünde yer almayı planlamıştık. Olayı öğrendikten sonra hemen eve geldim ve kötü manzarayla karşılaştım. Ne yapacağımı bilmeden oradan uzaklaştık. Gece ağabeyimde kaldım ama hiç uyuyamadım, şimdi de evimin bu haliyle karşılaştım. Keşke evim yerle bir olsaydı da komşularıma bir şey olmasaydı. Gelin Besna çok iyi bir kızdı, burada bizim çocuklara gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim öğretiyordu. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok üzgünüm."    


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku