Gündem:
'ERDOĞAN'a KARŞI BÜYÜK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VAR'

"ERDOĞAN'a KARŞI BÜYÜK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VAR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmek üzere bulunduğu Şırnak'ta konuştu ve NATO'da yaşanan skandalla ilgili sert açıklamalar yaptı. Bozdağ, "Bu büyük bir skandaldır, büyük rezalettir ve büyük bir alçaklıktır" dedi ve NATO yöneticilerinden, Atatürk ve Erdoğan'ı düşman hedeflemesi yapan sorumluları ve arkalarında olanları ortaya çıkararak gerekli işlemi yapmasını istedi. Bozdağ, skandalla ilgili, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmeyi başaramayacaklar. Milletimiz, Cumhurbaşkanına her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır" ifadesini kullandı.

'Erdoğan'a karşı uluslararası bir işbirliği var'

Türkiye'nin NATO gücünü oluşturan en büyük ülkelerinden ve kurucularından olduğuna işaret eden Bozdağ, bölge ve dünya barışına yönelik katkılarını hatırlattı ve şunları söyledi: 

NATO üyesi bir ülkenin kurucu lideri ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bugünkü yani son Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO tatbikatında düşman olarak resimlerinin seçilip hedefe konulması, çok net ve açık ifadeyle söylüyorum, büyük bir alçaklıktır. Bu alçaklığı yapanları büyük bir nefretle kınamak istiyorum. Bu olay göstermektedir ki, Türk milletinin ve Türkiye devletinin sevdalısı olan Türk milletinin ve Türkiye devletinin her alanda gelişmesi, kalkınması ve ileri gitmesi için gecesi ve gündüzünü birbirine katan liderlerini sevmiyorlar. Türkiye'ye düşmanlık edenler, Türkiye'yi sevenleri ve kalkındırmak isteyenleri görmek istemiyorlar ve onlara karşı düşmanlıklarını gizleyemiyorlar. Ama buradan şunu bir kez daha ifade etmek isterim ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yedi düvele karşı mücadele verdi, bir dünya onu yenmek istedi ama yenemedi, başardı. Şimdi aradan geçen yaklaşık 100 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye karşı da bir uluslararası işbirliğinin olduğunu görüyoruz ve bu işbirliği bir tatbikatta görev yapan askerin, NATO üyesi ülkenin hem kurucusu hem de bugünkü lideri hakkında düşman hedeflemesi yapacak kadar onlara cesaret verdiğini de maalesef görüyoruz."

'Erdoğan'ı yenmeyi başaramayacaklar, milletimiz sahip çıkacaktır'

Geçmişte yedi düvelin Gazi Mustafa Kemal'i yenmeyi başaramadıkları gibi bugün de başarılı olamayacaklarını ifade eden Bozdağ, "Bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yenmeyi başaramayacaklardır. Milletimiz, Cumhurbaşkanına her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır. Buna ben yürekten inanıyorum" dedi.

Uluslararası alanda Türkiye'ye düşmanlık ve ihanet edenlerin el üstünde tutulduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Ama kim Türkiye sevdalısıysa, kim Türkiye'nin çıkarını koruyor, hizmet ediyorsa, milletimizin ve devletimizin ilerlemesi için ter döküyorsa, ona düşmanlıkta bir ittifak olduğunu görüyoruz. Onun için bütün bunların hepsini şiddetle ve nefretle kınıyoruz" diye konuştu.

'Tahkikat derinleştirilmeli'

"NATO Genel Sekreterinin özür dilemesi önemlidir" ifadesini kullanan Bozdağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu işi yapan askerlerin geçici olsa da görevden el çektirilmesi önemlidir. Ama bu noktada NATO'yu yönetenlerin, NATO'nun içerisinde görev alanların da bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Onlar bu noktada tahkikatı derinleştirerek, bu alçaklığı ve hadsizliği yapanlar ve bunlara cesaret veren kimlerse onlar hakkında gerekli işlemleri yapmaları zarureti de ortadadır. Şimdiye kadar böyle bir rezalet NATO görmedi, dünya da görmedi. Ama böyle bir rezaleti NATO'ya yaşatanlar karşısında NATO da hem Türkiye'nin hem Türk milletinin hukukunu, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin hukukunu koruyan bir adım zorundadır ki, bundan sonra böyle alçaklar cesaret bulup benzer adımlar atmaya kalkmasınlar."



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku