Gündem:
ERDOĞAN'dan ALMANYA'ya SERT SÖZLER

ERDOĞAN'dan ALMANYA'ya SERT SÖZLER

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dün geceki depremde ciddi bir hasar ortaya çıkmaması alınan tedbirlerin etkili olduğunu göstermiştir. Allah hepimizi ve tüm dünyayı bu tür afetlerden korusun. 

36 ayda tamamlanması planlanan İkitelli Şehir Hastanemiz, İstanbul'a ve ülkemize sağlık alanında yepyeni bir vizyon katacaktır. Buradan ülkemize olan destekleri için tüm Japon dostlarımıza teşekkür ediyorum. Türk milleti zor zamanlarında yanında olan dostlarını asla unutmayacaktır.

Bizimle çalışmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Biz böylesine iyi düşünürken bazılarının ticaretle siyaseti karıştırdığını görüyoruz. Alman Dışişleri Bakanı'nın sözlerini şiddetle kınıyorum. Ben kendim sordum, 'Alman şirketleriyle ilgili başlattığınız soruşturma var mı?' Dün aldığım cevap ise, 'Hiçbir Alman şirketiyle ilgili soruşturma yoktur.'

Bakın, Türkiye'yi karalamaya yetmez, bizi korkutmaya gücünüz hiç yetmez. Biz Alman firmalarını nasıl güvence altında çalıştırdıysak aynı şekilde çalıştırmaya devam ederiz. Onların garantisi biziz. 

Almanya hesap vermelidir

Türkiye'den kaçan teröristler Almanya'da niçin saklanıyor? PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına izin veren Almanya bunu nasıl izah edecektir? Almanya önce bunun hesabını vermelidir. Bizim yargımız onların yargısından daha bağımsızdır. Biz bir çadır, kabile devleti değiliz. Biz bin yıllara bali bir devletiz. Bunlar böyle bir çalışma yürütmediğine göre, bu iddia ülkemizi karalamaya yöneliktir. Almanya kökenli şirketler en rahat çalıştığımız şirketlerdir. Bunlar serbest piyasıyı da bilmiyor. Hasbelkader yakaladıkları zenginlikle Türkiye'yi tehdit ediyor. 

Almanya'nın seyahat uyarısını da yersiz ve kasıtlı bulduğumu iletmek isterim.

Ülkeler dedikodularla yönetilemez. Kendilerine gelince hukuk devletinden ödün vermeyenlerin, konu ülkemiz olunca hukuku hiçe saymalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. 

 Türkiye konusunda bu tür beyanlarda bulnan herkesi, ülkelerin egemenlik haklarıyla ilgili ilkelere saygı göstermeye davet ediyorum. 

Katar krizi

Körfez bölgesindeki yatırımcılara çağrıda bulunmak istiyorum. Kriz bizi gerçekten üzdü. Samimi gayret gösteriyoruz. Körfez'de birlikte daha çok çalışmak istiyorum. Siyasi sorunlar gelip geçicidir. Ekonomik ilişkiler kalıcıdır. 



CNN Türk
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku