Gündem:
ERDOĞAN EVLİLİK İŞLERİNE DE KARIŞTI
ERDOĞAN EVLİLİK İŞLERİNE DE KARIŞTI

Erdoğan evlilik yaşına da karıştı, gençleri TÜRGEV'e davet etti...

Bir tesis açılışında milli sporcunun kolundaki dövmeyi görüp "Bunlar ne böyle ya" diye çıkışan Erdoğan şimdi de evliliğe el attı. Erdoğan genç kızlara seslendiği konuşmasında, "Çok seçici olmayın. Çok seçici olmaya kalkarsanız o zaman gülistandan boş çıkarsınız" dedi. Erdoğan, 'bonzaici' gençliğe karşı gençleri, adı yolsuzluk skandallarıyla anılan TÜRGEV'e davet etmeyi de ihmal etmedi.

Yaşam tarzlarına ilişkin yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gece katıldığı iftar yemeğinde genç kızlara seslendi.

Başbakan Erdoğan, TÜRGEV'in iftar yemeğinde yaptığı konuşma da şöyle konuştu:

"Her şeyden önce Üstadın ifade ettiği gibi hakikaten evlilik olayını geri atmayın, Öğrenciyken, öğrencilik biter bitmez nasibinizi bulduğunuz anda hemen karar verin. Çok seçici de olmayın. Çok seçici olmaya kalkarsanız o zaman gülistandan boş çıkarsınız. Yanılmıyorsam Sadi'nin idi, gül beğenecek gülistana giriyor. Birine bakıyor daha güzeli var diyor, daha güzeli vardır daha güzeli vardır diye gülistanın sonuna geliyor. Hiçbir gülü alamadan gülistandan çıkıyor. İnşallah bunlardan olmayız. Burada hassas olalım. Çünkü sevgili peygamber nikâhlanınız çoğalınız, kıyamet gününde diğer topluluklara oranla ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim diyor."

ŞİMDİ DE 'BONZAİCİ' GENÇLİK: TÜRGEV OLURSA BÖYLE GENÇLİK YETİŞMEZ

Şu anda 'bonzaici' bir gençliğin bulunduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esrar, eroin, bu tür şeylere müptela bir gençlik var değil mi? Bu sorunun sorulması lazım, acaba bu gençlik nasıl yetişti, nereden yetişti? Bir yerde bir su kaçağı var, bir yerde bir eksik var ki bu gençlik yetişiyor. İşte TÜRGEV gibi bir ana baba ocağı olursa, Allah'ın izniyle buradan uyuşturucu kullanan bir gençlik yetişmez, bunu böyle bilmemiz lazım.

Ensar gibi, İlim Yayma gibi, Aziz Mahmut Hüdai gibi, Önder gibi, bunları çoğaltabiliriz, bu tür vakıflarda inşallah bu eğitimin verilmesi lazım ki, anne baba da rahat olsun. 'Ben yavrumu emin ellere teslim ettim', bunu desin."



Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku