Gündem:
ERDOĞAN ile PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ...

ERDOĞAN ile PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ...

Erdoğan ile Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Türk Akımı enerji hattı, Akkuyu Nükleer Santrali projesi ve diğer bölgesel konuların ele alındığı bildirildi.

ASTANA SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Aralık ortasında yaptıkları bir telefon görüşmesinde Suriye’de tarafları bir araya getirecek bir toplantının Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılması konusunda görüş birliği sağlanmıştı. Esat yönetimi ve Suriyeli muhalifleri bir araya getiren sürece Türkiye, İran ve Rusya gibi diğer bölge ülkeleri de katılmıştı.

İç savaşın sona erdirilmesi amaçlanan Astana görüşmelerinde, PKK terör örgütünün Suriye kolu olan PYD’nin katılması ise Türkiye tarafından şiddetle kınanmıştı.

AKKUYU ENERJİ İHTİYACININ YÜZDE 10’UNU KARŞILAYACAK

Akkuyu’dan 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi söz konusu. Bunun Türkiye’nin enerji ihtiyacının yüzde 10 ila 12’sini karşılayacağı tahmin ediliyor. Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesini Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom yürütüyor.

TÜRK AKIMI PROJESİ

“Türk Akımı” projesi olarak adlandırılan yeni Rus doğalgaz hattının, Kırklareli Kıyıköy’den Türk topraklarına girmesi planlanan projede sona yaklaşılıyor. BOTAŞ “Türk Akımı”nı, Karadeniz kıyısı Kıyıköy’den Çorlu/Misinli’ye taşıyacak 69 kilometrelik boru hattı için ihale açtı. ÇED raporuna göre, BOTAŞ’ın ihale edeceği işin proje bedeli yaklaşık 200 milyon TL.

Türk Akımı ile birlikte Rus doğalgazı başta Avrupa olmak üzere diğer bölge ülkelerine de Türkiye toprakları üzerinden dağılacak.



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku