Gündem:
ERDOĞAN'IN YENİ MİLLETİ HANGİSİ?
ERDOĞAN'IN YENİ MİLLETİ HANGİSİ?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugünkü “Muhtarlar Toplantısı”nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan son dönemde yaptığı “millet” vurgularına bu kez de “Biz İbrahim milletinizdeniz” diyerek yeni bir tartışma başlattı.

“ERDOĞAN DEMEK ‘İSLAM MİLLETİ’ DİYE BİR MİLLET OLMADIĞINI BİLMİYOR…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen hafta Mersin’deki şehir hastanesinin açılışında yaptığı konuşmayla referandum çalışmasına start vermişti. Erdoğan’ın konuşmasında kullandığı “İslam milleti” ifadesi ise eleştirilere neden olmuştu. Erdoğan’ın konuşmasındaki ‘Biz İslam milletiyiz…’ sözlerine, Odatv yazarı Kerem Çalışkan yanıt vermişti.
“Erdoğan demek ‘İslam milleti’ diye bir millet olmadığını bilmiyor…” diye yazan Kerem Çalışkan, yazısının devamında şöyle demişti:
“Ya da ‘Evet-Hayır’ derken onun da kafası karıştı… Ona ‘İslam milleti’ denmez, ‘İslam Ümmeti..’ denir… ‘Ümmet’ çeşitli millet ve devlet ve ülkelerden olan Müslümanların toplamını ifade eder… Millet ve Ümmet, farklı kavramlar, farklı topluluklardır… Erdoğan ya bu farkı bilmiyor, ya dili sürçtü, ya da nasıl olsa başkan olacağım bir kararname çıkarırım ‘İslam milleti’ yaratırım diye düşünüyor..”
Çalışkan yazısının devamında ise, yine Erdoğan’ın ‘İslam milletiyiz’ ifadelerinin ardından yaptığı konuşmaya atıf yaparak sorular yönetmişti.  “Erdoğan daha sonra Müslüman Kardeşlerin ünlü Rabia işaretini tekrarlayarak ‘Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan’ sloganını attırdı…” şeklinde yazan Çalışkan şöyle devam etti:
“Şimdi soruyoruz Erdoğan’a…
O Rabia’da kastettiğin tek millet İslam milleti mi?
İslam milleti, İslam çıkalı beri hiç tek bayrak tek devlet altında toplanmış mı?
İslam aleminin hiç tek vatanı olmuş mu?”

ERDOĞAN NEDEN ADEM VE HAVVA’YA GÖNDERME YAPIYOR

Odatv yazarı Kerem Çalışkan bir diğer yazısında, Erdoğan’ın “Biz İslam milletiyiz” sözlerinin ardından kullandığı “Hepimiz Adem ile Havva’dan tecelli ettik, geldik…” ifadelerini köşesine taşıdı.
“Erdoğan ‘Adem-Havva’yı İslam milletinin yaratıcısı, ana-babası olarak tanıttı… Bunun referandumla ilgisi neydi?” diye soran Kerem Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredattan kaldırmasının ardından tekrar gündeme gelen Darwin’in Evrim Teorisi’ne göndermelerde bulundu.  
Çalışkan yazısının devamında Erdoğan’ın referandum konuşmasında Adem’le Havva’dan söz etmesini şöyle yorumladı:
 “Erdoğan Adem-Havva üzerinden milletin ‘Evet’ demesini istiyor gibiydi… Malum Reisçiler son müfredattan Evrim teorisini çıkarıp attılar… Hepimizin Adem-Havva’dan geldiğimiz öğretecekler ilkokul çocuklarına…. Herhalde Evrim Teorisi’nin mucidi Darwin’in de ‘Hayır’ diyeceğine dair sağlam istihbarat aldılar… Zaten Darwin’in insanın atası olduğunu iddia ettiği maymunlar, goriller ve şebekler de ‘Hayır’ diyecekmiş… Yoksa sen de onlara uyup ‘Hayır’ mı diyeceksin?... Yani Adem ile Havva’nın doğrudan ‘Evet-Hayır’ ile ilgisi varmış… Meğer Adem-Havva’dan geldiğimizi düşünenler ‘Evet’çi… Kahrolası Evrim Teorisine inananlar ‘Hayır’cıymış… Yoksa koskoca Erdoğan neden Referandum kampanyasını Adem-Havva ile başlatsın?..
Şimdi soru şu:
Adem ile Havva ‘Evet mi, Hayır mı’ diyecek?…”

ERDOĞAN’DAN YENİ MİLLET ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ak Saray’daki konuşmasında yine muhtarlara seslendi. Erdoğan referanduma ilişkin konuşmasında yine Adem ve Havva’dan söz etti. Ancak bu kez “Biz İslam milletiyiz” demek yerine “Biz İbrahim milletinizdeniz” dedi.
Erdoğan’ın konuşmasının o bölümü şöyle:
“Bize Milleti İbrahim denir. Biz İbrahim milletindeniz. Orada toplanıyoruz. Eninde sonunda bizim anamız babamız Adem ve Havva değil mi. Biz oradan gelmiyor muyuz? Bizi bölmek isteyenler ihanet içindedir.”


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku