Gündem:
ERDOĞAN, IŞİD'İN GÜLÜMSEYEN SUÇ ORTAĞI
DIE WELT: 'ERDOĞAN, IŞİD'İN GÜLÜMSEYEN SUÇ ORTAĞI'

Gazetenin baş yorumcusu Jacques Schuster imzasıyla, "Erdoğan IŞİD'in gülümseyen suç ortağı" başlığıyla yayımlanan makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürtlerin yenilmesine sevineceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir demagogda bulunan tüm özellikleri taşıdığı belirtilen makalede, "Bir zamanlar, söylemlerle Ortadoğu'daki Müslümanların hamisi olmaya kalkan Erdoğan'ı, Türkiye- Suriye sınırında Müslümanların yaşadığı dram yalanlıyor. Daha da kötüsü: 1944 yılında Stalin, Almanlar Varşova'yı yerle bir ederken, nasıl sakince izlediyse, Erdoğan da şimdi soğukkanlılıkla IŞİD'in Kobani'de yaptıklarını seyrediyor" ifadeleri yer aldı.

'BÖYLE BİR ÜLKENİN AB'DE YERİ YOK'

"Böyle bir rejimle AB üyeliği müzakereleri sürdürülebilir mi? Görüşmeler hangi temel ve hangi değerler üzerinden sürdürülüyor?" denilerek, Türkiye ile AB müzakerelerin durdurulması istenilen makalede, "Erdoğan belki, ABD'nin yoğun baskısıyla karşı karşıya olabilir. Hatta, IŞİD'in gülümseyen ortağı gibi görünmemek için, şu ya da bu adımı atmak zorunda kalabilir. Tavırları çelişkili. Ancak net olan bir şey var. O da şu; IŞİD karşıtı grupların eğitimini üstlense de, Amerikalılara İncirlik üssünü açsa da, konu Suriyeli Kürtler olduğu zaman, o etkili kişi birden ağırdan alan sinsi bir virtüöze dönüşüyor" ifadeleri kullanıldı.

Makalede, "Avrupa Birliği, AB üyeliği baskısıyla mı, yoksa ABD Başkanı Obama parmak işaretiyle mi yapar onu bilmiyorum. Ama, Erdoğan sonucun neye mal olacağını görmeli" denildi.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku