Gündem:
ERDOĞAN, KENDİNDEN BEKLENENİ YAPTI!
ERDOĞAN, KENDİNDEN BEKLENENİ YAPTI!

İstanbul Üniversitesi'nin rektörü belli oldu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 6 üniversiteye rektör ataması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Anayasa'nın 130'uncu ve Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yüksekoğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak'ı, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ı, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mahmut Ak'ı, Tunceli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İpek'i ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Peyami Battal'ı atadığı kaydedildi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük seçiminde en çok oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "En yüksek oyu olan rektör olarak atanmalıdır" çağrısında bulunmuştu, ancak Prof. Dr. Mahmut AK rektör olarak atandı. Prof. Dr. Raşit Tükel rektörlük seçiminde 1202 oy aldı. En çok oyu alan Tükel’i ikinci sırada 908 oyla Prof. Dr. Mahmut Ak takip etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku