Gündem:
ERDOĞAN:
ERDOĞAN KÖŞK ADAYLIĞI İÇİN KONUŞTU: "TERS KÖŞE YAPABİLİRİZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'ters köşe' yapabileceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'dan dönüşü sırasında uçağına aldığı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Balyoz davasındaki tahliye kararları, 17 Aralık ve 'böcek' soruşturması gibi konularda açıklamalarda bulunan Erdoğan, Köşk için bu kez farklı bir mesaj verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

BÖCEK SORUŞTURMASI

Tabloyu şöyle görüyorum: Ergenekon, Balyoz… Herkes peş peşe çıkarıldı. Asıl manidar olan; başbakanlığı dinleyenler, böcek koyanlar, Teftiş Kurulu'nun çok ciddi tespitlerine rağmen serbest bırakıldı. Kimi savcılıkta, kimi mahkemeler tarafından. 17 Aralık darbe girişimi bitmedi, 25 Aralık teşebbüsü bitmedi… Başbakan'ı dinleyenler, ofisine böcek koyanlar bırakılıyor. Burada paralel yargı yoksa, nerede var? Ama bu iş burada bitmez. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan'ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı. Olmazsa herkes için felaket.

YÜZLERCE, BİNLERCE DAVA AÇACAĞIZ

İçerde, dışarıda olanlar var. Kaçmış olanlar var. Kırmızı bültenler yayınlamaktan dava açmaya kadar her şey olacak. Onlar nasıl bize yüzlerce dava açtı, biz de onlara yüzlerce, binlerce dava açacağız. O zaman olay farklı gelişecek. Zaten bazı gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı. Türki Cumhuriyetlerde, bazı Afrika ülkelerinde o paralel örgütün okulları kapatıldı, kapatılıyor. Bir proje geliştiriyoruz. O bitince süreç hızlanacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ: TERS KÖŞE YAPABİLİRİZ

(Neden adayı açıklamayı ay sonuna bıraktınız, sorusu üzerine…)

“Çünkü önce muhalefetin adayının belli olması gerekiyor. Şu anda muhalefetin adayı kesin mi? Hayır. Kesinleşmesi için Meclis'te önergeye imzaları atsınlar, sonra ismini Yüksek Seçim Kurulu'na bildirsinler. Son ana kadar her şey olabilir. Adaylığın son günü olan 3 Temmuz çok önemli.”

(Muhalefetin adayının değişmesi durumunda, sizdeki durum da değişebilir mi, sorusu üzerine…)

“Olabilir. Bir bakarsınız ters köşe yapmış olabiliriz.”


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku