Gündem:
ERDOĞAN'A VE POLİTİKASINA SERT ELEŞTİRİ
ERDOĞAN'A VE POLİTİKASINA SERT ELEŞTİRİ

Daily Telegraph'ta çok sert Erdoğan yazısı

Türkiye'nin IŞİD politikasına yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Son olarak İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan bir makalede Erdoğan için sert ifadeler kullanıldı. Daily Telegraph'taki makalede, "Türkiye ve IŞİD’in düşmanları ortak; işte bu yüzden Erdoğan harekete geçmeyecek" yorumu yapılıyor.

David Blair imzasıyla yayımlanan makalede, Erdoğan'ın YPG'yi ve Esad'ı IŞİD'den daha büyük bir düşman olarak gördüğü ifade edildi. "Kentteki tehlike ortadan kalksa bile, Türkiye hiçbir övgüyü hak etmeyecek. Bugüne kadar Türkiye’nin IŞİD’e karşı tavrı en iyi haliyle belirsiz oldu. Otoriter Erdoğan, ABD’nin asıl amacının Suriye’deki petrolü çalmak olduğu yönünde garip bir iddiada bile bulundu" denilen yazıda, "Bu arada Türkiye IŞİD’e direnen Kobani halkı için parmağını kıpırdatmayı reddederken, bu kentten binlerce insan Türkiye’ye sığındı ve kendilerini çevik kuvvet tarafından atılan göz yaşartıcı gazının içinde buldular" ifadelerine yer verildi.

Blair, Türkiye’nin on yıllardır bağımsız bir Kürt devletine karşı savaştığını hatırlatıp, ‘Erdoğan’ın Kobani dahil, Kürtlere hiçbir borcu olmadığını düşündüğünü, bundan dolayı da Kobani’ye yardımda isteksiz göründüğünü‘ yazdı. Makalenin devamında şu ifadeler kullanıldı:

‘Stalin gibi’

“Tıpkı Stalin’in Sovyet ordusunun ilerlemesini durdurarak Nazilerin 1944’teki Polonya isyanını ezmesine izin vermesi gibi… Yani IŞİD, Kobani’yi Kürtlerden alırsa Türkiye buna hiç üzülmezdi. Gerçek şu ki, Erdoğan üç farklı düşmanla yüzleşiyor: Kendi ülkesinde ve Suriye’deki Kürt isyancılar, IŞİD ve Esad yönetimi.

Şu anda Kürt gerillalar ve Esad, IŞİD’e göre Erdoğan’ın gözünde açıkça daha kötü şöhrete sahip. Türkiye ve IŞİD’se ortak düşmanlara sahip. Bundan dolayı IŞİD karşıtı harekatın dışında kalmak ve aşırılıkçıların Kürtlerle ve belki Esad’la boy ölçüşmelerini izlemek Türkiye için daha mantıklı.”


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku