Gündem:
ERDOĞAN'DAN 'FLAŞ' GÜL AÇIKLAMASI
CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL VEDA ETTİ

Cumhurbaşkanlığı görevini 28 Ağustos'ta Recep Tayyip Erdoğan'a devretmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan resepsiyonda bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyona gelen bütün konuklarını selamladı.

Davetliler arasında hükümet üyeleri, Silahlı kuvvetlerin komuta kademesi, yüksek yargı organı başkanları, milletvekilleri ve siyasi partilerin liderleri yer aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu resepsiyona katılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası resepsiyonda ilk kez buluştu.

"TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Değerli misafirler görev sürem boyunca ülkemizin içerde huzuru ve güveni, dışarıda itibarını korumak için çalıştım. Yedi yıllık görev süremin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu süre boyunca aldığım destek için teşekkür ediyorum.

Sayın seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Emine Hanım'ı kutluyor ve tebrik ediyorum.

Özellikle son günlerde bütün dünyada çok ciddi siyasi gerginlikler var. "Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olmasına muhtacız" dedi.

Gül ayrıca önümüzdeki hafta sivil toplum kuruluşları ile de biraraya geleceğiz dedi.

ERDOĞAN NE DEDİ?


12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “partime döneceğim” açıklamasının anımsatılması ve 2015 genel seçimlerinden önce bir kongrenin olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, “Abdullah Bey’in devir teslimden sonra partiye dönmesinde hiçbir mani, hiçbir hal yok” diye konuştu. 

Halk oyuyla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonuna katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Erdoğan, partisinin aldığı olağanüstü kongre kararını ve takvimini değerlendirdi. Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in kongre kararına ilişkin yaptığı açıklamayı parti adına yaptığını kaydeden Erdoğan, “Allah nasip ederse ayın 27’sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir. Parti yönetimi değil, genel başkan seçimidir. Gündem budur” dedi. 

GÜL, AKP'YE GERİ DÖNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “partime döneceğim” açıklamasının anımsatılması ve 2015 genel seçimlerinden önce bir kongrenin olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, “Abdullah Bey’in devir teslimden sonra partiye dönmesinde hiçbir mani, hiçbir hal yok” diye konuştu. 

GÜL, AKP GENEL BAŞKANI OLABİLECEK Mİ?

Fakat Gül’ün bu şartlar altında genel başkan olamayacağının anımsatılması üzerine Erdoğan, “Şu anda bu şey değil. Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır. Abdullah Beyin, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır” diye konuştu. 

Kabine revizyonu hakkında sorulan bir soruya ise Erdoğan, “Bu çok erken bir soru. Biraz sabırlı olun” diyerek cevap verdi. 

ERDOĞAN VE GÜL EŞLERİYLE BİRLİKTE GÜL’ÜN MAKAMINA ÇIKTI

Öte yandan, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın salondan çıkmak için kapıya yöneldiği sırada Abdullah Gül, Erdoğan’a makamına çıkarak bir görüşme yapmak istediğini söyledi. Bu talep üzerine Erdoğan ve Gül eşleriyle birlikte Gül’ün makamına çıkarak bir görüşme yapmaya başladı. 




ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku