Gündem:
ERDOĞAN'DAN GÜL'E REST Mİ?
ERDOĞAN GÜL'E REST Mİ ÇEKTİ?

“Partime dönerim" bombasına Erdoğan rest çekti

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonucunda Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından AKP MKYK olağanüstü toplandı.

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, AKP’nin 27 Ağustos Çarşamba günü saat 10:00'da olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı. AKP'li Çelik ayrıca; AKP Genel Başkanı ile Başbakan'ın aynı kişi olacağını belirtti.

ABDULLAH GÜL ADAY OLAMIYOR

Abdullah Gül, 28 Ağustos’ta görevi bırakacağı için kongrede aday olamayacak.

Abdullah Gül toplantının devam ettiği sıralarda yaptığı açıklamada; "Görevim bittikten sonra şüphesiz partiye döneceğim. Doğal olan budur" ifadelerini kullandı. Gül,  "28 Ağustos'tan sonra partime döneceğim" dedi.

Bu takvim de gösteriyor ki; Abdullah Gül eğer AKP kongresinin yapılacağı 28 Ağustos’tan önce istifa etmezse; şimdilik AKP’ye genel başkan olamayacak. Gül istifa etse ve AKP Genel Başkanlığı'na aday olsa dahi, bu durum AKP MKYK'dan çıkan kararla uyuşmuyor. Zira, AKP MKYK'dan "AKP Genel Başkanı ile Başbakan'ın aynı kişi olacağı" kararı çıktı. 

Bu durum; AKP MKYK sürdüğü sırada "Partime döneceğim" açıklaması yapan Abdullah Gül'e, Recep Tayyip Erdoğan'ın resti olarak yorumlandı.

"GÜL'ÜN AKP'YE DÖNMESİNDEN TABİİ BİR ŞEY OLAMAZ"

Abdullah Gül'ün partiye dönmesi ile ilgili sorulan soruya Çelik "Abdullah Gül’ün AKP’ye dönmesinden tabii bir şey olamaz" diyerek cevap verdi.

Kongrenin Gül'ün istifasından bir gün önce olmasının sorulması üzerine Hüseyin Çelik; kongre tarihinin Abdullah Gül'ün gelişiyle değil Erdoğan'ın gidişiyle ilişkilendirilmesi gerektiğini vurguladı.


ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku