Gündem:
ESKİ BAKAN CHP'den DERS VEREREK İSTİFA ETTİ!
ESKİ BAKAN CHP'den DERS VEREREK İSTİFA ETTİ!

Tayfun İçli’nin basın açıklaması şöyledir:

Cumhuriyet Halk Partisi
Genel Merkezine
Ankara, 08.02.2015


Cebren ve hile ile zapt edilen CHP, artık bir kast sistemi, bir zümre yönetimi tarafından ahbap çavuş ilişkileri ile yönetilmektedir. CHP programına ve kurucu ilkelerine aykırı davranan, yönetim anlayışında da AKP taklitçisi olan bu yeni yapının halkın umutlarını köreltmekten başka  bir görevi bulunmamaktadır.

Yaşanan acı seçim mağlubiyetlerinden de görülmüştür ki; AKP varlığını ve gücünü kurgulanmış bu yeni yönetim anlayışına borçludur. AKP’yi besleyen, ona kan ve can veren  bu yapı ve muhalefet anlayışıdır.

Halka güven vermeyen, seçmeni ve parti üyelerini umutsuzluğa sürükleyen,  altı ok ilkelerinin yabancısı bu yapı, 2015 seçimlerinde ve sonrasında halkımız ve seçmenimiz için değil, mevcut iktidar için güvencedir.

Yeni CHP, vatana ihanet suçundan idam edilen Seyit Rıza gibi kişilerden parti adına özür dileyen, onlara itibar kazandıran, emperyalist bir yalan olan soykırım suçlamalarının kampanyaya dönüştürüldüğü bir dönemde 'soykırımla yüzleş' pankartına sopa görevi üstlenenen, Kürt milliyetçilerine, ayrılıkçılara sempatik gözükmek için Diyarbakır’da “1930’ların CHP’si değiliz” diyerek,  büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatabilen kişilere emanet edilir hale gelmiştir. 

Yeni CHP artık Atatürk’ ün ilkelerini taşıyan ve savunan, halka ve dünyaya örnek olan, Atatürk’ ün, İnönü’nün ve Ecevit’ in partisi olmaktan çıkmış, ilkesiz ve tutarsız bir yapıya bürünmüştür. 

Ne yazık ki bu kokuşmuşluğun, yozlaşmanın ve parti yönetimine hakim olan bu sığ anlayışın temizlenmesi mümkün de değildir. AKP’nin değirmenine su taşıyanları ve AKP’ye koltuk değneği olanları bu oyunları ile baş başa bırakmak gerekmektedir. 

Atatürk’ten, Atatürk’ün yolundan ve devrimlerinden uzaklaşan, tutarsız ve ilkesiz söylem ve politikalarda bulunan kişilere tahammül etmek, bu söylemlere daha fazla katlanmak artık tarifsiz bir acıya dönüşmüştür.  

Tüm bu üzüntü veren gelişmeler ışığında, Atatürk’e “kefere” diyebilen, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemeyen, mikro Kürtçü, tarikat ve cemaat atıkları tarafından işgale uğramış bir parti bünyesinde yer almayı başta Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak, sonrasında bir Atatürkçü, bir vatansever ve bir hukukçu olarak içime sindiremiyorum. Şahsım adına artık bu kirli oyunların oynandığı, gizli ortaklıklarla CHP’nin tasfiye edilmeye çalışıldığı bir ortamda daha fazla bulunamayacağımdan parti üyeliğinden istifa ediyorum. Tüm bu süreç boyunca dik duruşunu koruyan, Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmaya çalışan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum.

Av. H. Tayfun İÇLİ
21. ve 23. Dönem Milletvekili - Devlet Eski Bakanı



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku