Gündem:
FACİA SONRASI ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
FACİA SONRASI ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Ölü sayısı 205'e yükseldi


Enerji Bakanı Taner Yıldız Soma'daki durumla ilgili açıklama yaptı: İçerideki yangın devam ediyor... Patlama anında 787 kişi içerdeydi şu anki ölü sayısı 205...

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın konuşmalarından satır başları şöyle; Patlama anında 787 kişi içerdeydi şu anki ölü sayısı 205... İçeride 460'dan fazla kurtarma ekibi var. Sayının artmasından endişe ediliyor... 80 yaralı var demiştik. 60'ı yaralı madencilerle ilgiliydi diğer 20'si ise gazdan etkilenenlerdi... 4 ağır yaralı var. Onların hastanelerde tedavileri devam ediyor. Kontrol altındalar. Ölernlerden 72 işçinin otopsileri tamamlandı. Kurtarma faaliyetlerinde ümitler azaldı. Ekibin riske girmemesi için içerideki karbondioksit oranı düşürülmeye çalışıyor. İçeride yangın devam ediyor...  

205 madencimizi kaybettik. Yaralılardan özellikle ağır yaralıların rahatladığını kurtulduğunu görüyoruz. Bugün AFAD ekibimiz koordinasyon merkezinde hangi hastanelerde hangi yaralı kardeşimizin kaldığına bakılacak.

"BU SAYI ARTACAK"

Türkiye'de şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanan bir kazaya doğru gidiyoruz. Otopsilerin tamamlanması, sayın valilerimizin, bakan yardımcılarımızın yaptıkları çalışmalarla beraber şu anda 7 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Bu sayı artacak. Bir yandan otopsileri yapılıyor. Diğer yandan adli tıp kurumundan buraya uzman ve teknikerler geldiler.

Bütün bu işlemler bittikten sonra adli ve idari soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Biz şu an acımızla uğraşıyoruz.

İçeride herhangi bir grizu patlaması oldu. Karbonmonoksit zehirlenmesinden işçi kardeşlerimizin hayatını kaybettiğini görüyoruz. Zamanın aleyhimize işleyeceğini söylemiştim. Allah rahmet etsin. Acılı ailelerine sabırlar niyaz ediyorum.

Sabah saatlerinde açıklama yapan Yıldız gazetecilerin ısrarlarına rağmen ölü sayısıyla ilgili açıklama yapmamıştı.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku