Gündem:
FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI VEFAT ETTİ
FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI VEFAT ETTİ

Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Faruk Ilgaz, tedavi gördüğü Ulus'taki Liv Hospital'da vefat etti.

Sarı-lacivertli kulüp, yaptığı açıklamada; "Acı haber gece geç saatlerde Faruk Ilgaz'ın torunu Erol Ilgaz tarafından Başkanvekilimiz Abdullah Kiğılı'ya bildirildi. Bir süredir böbrek yetmezliği ilgili problemler yaşayan Faruk Ilgaz hafta başında Ulus'taki Liv Hospital'da tedavi altına alınmıştı.
Fenerbahçemize büyük emekleri geçen Faruk Ilgaz'ı rahmetle anıyor, camiamıza başsağlığı, ailesi, sevenlerine sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE, EN FAZLA KUPAYI FARUK ILGAZ'IN BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE KAZANDI

Hayata veda eden Fenerbahçe'nin efsane başkanlarından Faruk Ilgaz, kulübüne 5 kupa birden kazanarak eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştı

Sarı-lacivertli kulüp, Faruk Ilgaz ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

"1922 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Faruk Ilgaz, spora futbol oynayarak başladı. 1939 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1966-1974 ve 1976-1980- ve 1983-1984 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. 1956 yılında ilk kez Fenerbahçe yönetimine seçilen Faruk Ilgaz, 1965'te 2. Başkanlığa getirildi. 1966'da başkanlığa seçildi ve uzun süre görev yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü en fazla kupayı Faruk Ilgaz'ın başkanlığı döneminde kazandı.

BİR SEZONDA 5 KUPA

Faruk Ilgaz'ın başkanlığı döneminde, 1967-1968 sezonunda Fenerbahçe 5 kupa birden kazanarak eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştı. Dünyada başka hiçbir kulübe nasip olmayan bir sezonda 5 kupa Faruk Ilgaz'ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe'ye kazandırılmıştı. Fenerbahçe o sezon Türkiye Ligi Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Balkan Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak büyük sükse yapmıştı."

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Fenerbahçe Kulübü, merhum Faruk Ilgaz için yarın Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bir tören düzenleyecek.
Faruk Ilgaz, Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sahray-ı Cedid Merdivenköy Aile Kabrisatanı'nda toprağa verilecek.



DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

"DAHA  GÜÇLÜ YANIT VERİRİZ"
İran, İsrail'in muhtemel saldırısına "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" yanıt...

Haberi Oku