Gündem:
FERMAN ve ATATÜRK PORTRESİ ile KARŞILAMA

FERMAN ve ATATÜRK PORTRESİ ile KARŞILAMA

Akşener, Karaman'da dolu altında bekleyen vatandaşları arabasından inerek teker teker tokalaştı. Burada Akşener'e Atatürk portresi hediye edildi.

Bir vatandaş ise Karamanoğlu Mehmet Bey'in “Bundan sonra divanda, dergahta, barigahta, mecliste ve meydanda Türkçe'den başka dil kullanılmaya” yazılı fermanı hediye etti.

AKP'li BAŞKANA TEŞEKKÜR

Akşener yoğun yağışa rağmen mitingini ertelemezken kalabalığı görünce şaşkınlığını gizleyemedi. 15 Temmuz Aktekke Meydanı'nda yapılan mitingte Akşener ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganlarıyla karşılandı. Akşener yağmurda ıslanan vatandaşlara ‘Hakkınızı helal edin' dedi. Bir vatandaşın “Derdimizi anlatmak için geldiğimizde saraydan bizi kovacak mısın” sorusu karşısında gülen Akşener, ‘Ben sarayda oturmayacağım ki' yanıtını verdi.

Akşener mitinginde Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçe diline verdiği öneme de değinirken, 2012 yılında AKP'li Karaman Belediye Başkanı olan Kamil Uğurlu'ya da teşekkürlerini gönderdi. AKP'li eski başkan Uğurlu, o dönem karar aldırarak Karaman'daki yabancı dille yazılı tabelaların Türkçesiyle değiştirilmesi kampanyası yapmıştı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku