Gündem:
FETHULLAH GÜLEN PARTİ KURUYOR
FETHULLAH GÜLEN PARTİ KURUYOR

Fethullah Gülen Hareketi’nin öncülük ettiği yeni merkez sağ parti HAKKA HİZMET PARTİSİ adını taşıyacak. Partinin genel başkanlığını ise Prof. Dr. Abdurrahim Karslı yapacak.

Fethullah Gülen Hareketi, içinde AKP’den istifa eden sekiz vekilin de olduğu yeni bir partinin temellerini atıyor. Gerçek Gündem’in geçen hafta duyurduğu oluşuma ilişkin çalışmalar hızlandı. Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür’ün aktif olarak görev aldığı yeni partinin oluşumuna ilişkin son çalışmalar da gözden geçirildi.

Gerçek Gündem’in haberine göre Gülen Hareketi, HAKKA HİZMET PARTİSİ adını verecekleri yeni partinin seçimlere girebilmesi için Genç Parti’nin yöneticileriyle temas kurdu. Genç Parti’nin isim hakkını alıp seçimlere girebilmeyi tasarlayan Gülenciler, önümüzdeki günlerde İçişleri Bakanlığı’na başvuracak. Evraklar tamamlandığı takdirde, partinin kurucu genel başkanlığını ise Prof. Dr. Abdurrahim Karslı üstlenecek. Hukukçu olan Karslı, cemaat çevrelerinde tanınan bir isim…

İstanbul Çamlıca’daki bir villada buluşarak çalışmaları gözden geçiren partinin yönetiminde, Süleymancılar’ın da yer alması bekleniyor. Parti yola çıktığı takdirde, bağımsız sekiz milletvekili de HAKKA HİZMET PARTİSİ çatısı altına girecek. Yeni partinin 60 ilde örgütlenmesi tamamlandı.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku