Gündem:
FETÖ SORUŞTURMASI AKP'ye KAYSERİ'den GİRDİ
FETÖ SORUŞTURMASI AKP'ye KAYSERİ'den GİRDİ

Kayseride FETÖ/PDY soruşturmasını kapsamında aralarında Mart 2014'te AKP'den istifa eden eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AKP eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu olan Mahmut Hiçyılmaz’ın da bulunduğu 120 işadamı ve siyasetçi için gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 9’unun yurt dışında bulunduğu belirlenirken, diğerleri gözaltına alındı.


Kayseri’de Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) ve diğer birimlerdeki 400 polis, FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları ve mali destek sağladıkları iddiasıyla savcılık tarafından gözaltına alınmaları kararlaştırılan 120 işadamı ve siyasi ile ilgili operasyon başlattı.

AKP'DEN İSTİFA EDEN VEKİL DE VAR

Gözaltı kararı bulunanlar ve ev ile işyerlerinde arama yapılanlar arasında halen yurt dışında olan AKP’den iki dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 17-25 Aralık operasyonu sonrası istifa ederek bağımsız kalan eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, AKP eski il başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Erciyes Üniversitesi’nde doçent olarak görev yaptıktan sonra Fatih Üniversitesi Rektörlüğü yapan ve FETÖ soruşturmaları başlamadan önce yurt dışına kaçan, örgütün Türkiye’deki en önemli isimlerinden Prof. Şerif Ali Tekalan yer alıyor.

Şerif Ali Tekalan
Şerif Ali Tekalan

15’i kadın 120 işadamı ve siyasi FETÖ/PDY örgütüne üye olmak, mali destek sağlamakla suçlanıyor. İş adamlarından 79'u gözaltına alındı.

9 KİŞİ YURT DIŞINDA

Şüphelilerden eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 9’unun yurt dışında olduğu belirlendi. Diğer 111 kişi için gözaltı işlemi yapılırken, ev ve işyerlerinde yapılan aramada bilgisayar ve dokümanlara el konularak, imajları alındı. Şüpheliler gruplar halinde sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmeye başlandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden 400 polis sabahın erken saatlerinde gözaltı kararı verilen işadamı ve siyasilerin ev işyerlerinde arama başlattı. 

Gözaltı kararı verilen işadamı ve siyasetçiler adreslerine giden polis ekipleri tarafından emniyete getiriliyor. O isimler şunlar;

Abdulkadir Ş., Abdullah E., Abdurrahman H., Adil K., Ahmet K., Ahmet M., Ahmet Ö., Ahmet Ö., Ahmet Ö., Ahmet Ş., Ali Ç., Ali E., Arslan E., Aytekin Y., Bahri C., Bülent Ü., Cemal B., Cengiz S., Cüneyt G., Ebru B., Ekrem H., Elif B., Elif G., Emir Ö., Erhan T., Ersin K., Ertuğrul T., Fatih A., Fatih S., Fatih S., Fatih S., Fatih S.Y., Ferhat A., Falip G., Hacı Ali K., Hacı İbrahim O., Hacı Mehmet Ö., Halit S., Hamdi K., Hamit K., Han Mükremin T., Handan K., Hasan C., Hasan S., Hikmet Ç., Hikmet S., Hüsamettin K., Hüseyin A., Hüseyin C., İbrahim Hakka L., İkbal B., İlhan N., İmran K., İsmail K., İsmail Rüşdü T., İsmail Saffet B., Kamil G., Kamil K., Veysel Ç., Kenan A., Mahmut H., Mehmet Akif U., Mehmet A., Mehmet A., Mehmet D., Mehmet Faruk P., Süleyman G., Mehmet K., Mehmet K., Mehmet S., Mehmet Ş., Mehmet U., Memiş A., Meral B., Meral C., Mesut H., Metin F., Mevlüt Y., Murat Y., Musa B., Mustafa Enes H., Mustafa K., Mustafa K., Mustafa O., Mustafa Ö., Mustafa Ö., Mustafa Ö., Mustafa S., Mustafa Şahin G., Mustafa Y., Müjgan B., Nail G., Nuh Mehmet Ç., Nuh Mehmet S., Nuray B., Nurettin O., Orhan T., Osman K., Ömer D., Recep Ç., Recep İ., Recep Ö., Rıfat Y., Saadet Y., Salih Burhan P., Servet Ş., Sevim Y., Seyit S., Suat Ö., Suat S., Şaban H., Şafak A., Şerif Ali T., Şule Z., Tahir U., Tuğba K., Türkan A., Ülfet B., Veyis N. 

Polis ekiplerinin iş adamlarının ev ve iş yerlerinde başlattığı arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

BİLECİK'TE DE 23 KİŞİ TUTUKLANDI

Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 23 kişi tutuklandı.

Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fevzi Uzun
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Başkanı Fevzi Uzun

Alınan bilgiye göre, 27 Temmuz'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan aralarında Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Başkanı Fevzi Uzun ile kamu görevlisi ve iş adamlarının da bulunduğu 23 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 23 şüpheli tutuklandı.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku