Gündem:
FIRTINA, KADIKÖY'DE KÖPRÜYÜ UÇURDU!
FIRTINA, KADIKÖY'DE KÖPRÜYÜ UÇURDU!

Akdeniz'deki hala devam eden gemi faciasına da neden olan fırtına Marmara'ya ulaştı. Şiddetli rüzgar Bakırköy'de ağaçları devirdi, deniz ulaşımı etkileniyor, Balkanlar’dan gelen soğuk havanın etkisiyle 2014’ün son günü ile yeni yılın ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, sıcaklıklarda 14 dereceye varan düşüşler görülecek. Fırtınanın hızı saatte 80 km'yi bulacak. Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri, Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy-Kabataş vapur seferleri de yapılamıyor. Kadıköy Söğütlüçeşme'de de köprüde çökme oldu.

KADIKÖY'DE KÖPRÜ ÇÖKTÜ
   

Kadiköy Söğütlüçeşme'de köprüde çökme oldu. Yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.


FIRTINA AKŞAMA KADAR SÜRECEK      

Marmara Denizi’nde etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle İDO ve BUDO’nun Yalova, Bandırma ve Bursa’dan İstanbul’a  yapılacak seferleri iptal edildi. 

Marmara Denizi’nde geceden beri etkili olan lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hızı saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle İDO’nun 07.15’teki Yalova- Yenikapi Ferry Cat tipi hızlı feribot, 07.30’daki Bursa- Yenikapi Hızlı Feribot, 07.30’daki Bandırma- Yenikapi- Bostanci Deniz Otobüsü, 08.00’deki Bursa- Armutlu- Armutlut- Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü, 08.15’teki Yalova- Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15’teki Pendik- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 08.15’teki Yenikapi- Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.00’daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü, 09.30 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot, 09.30’daki Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot, 10.30’daki Bursa- Yenikapi- Kadiköy Deniz Otobüsü ve 18.30’daki Bostanci- Yenikapi - Bandirma Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

BUDO DA İPTAL

Bursa Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü İşletmesi’nin (BUDO) 10.45’teki İstanbul (Kabataş)- Bursa(Mudanya), 09.30’daki Armutlu(İhlas)- İstanbul(Kabataş), 09.00’daki Bursa(Mudanya)- İstanbul (Kabataş), 08.00’deki İstanbul(Kabataş)- Bursa (Mudanya) ve 07.00’deki Bursa(Mudanya) - İstanbul(Kabataş) seferi hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

Bakırköy sahilyolunda bir ağaç yola devrilirken, sahil şeridinde ise dev dalgalar oluştu. İDO 12 seferin iptal edildiğini duyurdu.

 

BEYKOZ'DA TEKNE BATTI

Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı.

Beykoz Yalıköy sahilinde Gökhan Akgün'e ait  "Lobster" tipi 9 metrelik tekne  fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar suya  gömüldü. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zarar gördü. Çevredeki diğer teknelerin de batma tehlikesine karşı ise önlem alındı. Arkadaşının teknesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Tekne sabah suyun üzerindeydi. Bozan havayla birlikte battı" dedi.

METEOROLOJİ’DEN LODOS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerine kadar Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’da etkili olacak Lodos’a karşı uyarıda bulundu. Meteoroloji yaptığı açıklamada, soba ve baca gazı zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil yolu Zeytinburnu istikameti Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Mehmet Sönmez yönetimindeki 34 HT 7571 plakalı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine  itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi. 

METEOROLOJİDEN KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI           

Antalya ve Muğla için yer yer kuvvetli yağış ve iç kesimlerde kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.
      
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  yağışllar, Muğla geneli ile Antalya'nın dogğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olacak.

ÇANAKKALE'DE KUVVETLİ LODOS      

Çanakkale'deki kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Dün geceden beri hızını artıran fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki, Geyikli- Bozcaada ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Sarıçay'da bağlı bulunan bazı balıkçı teknelerinin kuvvetli rüzgar nedeniyle halatları koptu. Teknelerin tekrar yerine bağlanması için itfaiye ekipleri çalışma başlattı. Bu sırada birçok balıkçı teknesinde hasar oluştu.  Çanakkale Boğazı'ndan geçen transit gemilere sunulan pilotaj hizmeti de geçici olarak durduruldu. Boğazdaki deniz ulaşımı Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki araba vapuru ve feribot seferleriyle sürdürülüyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku