Gündem:
FRANSA ŞOKTA! ARABAYI ASKERLERİN ÜSTÜNE SÜRDÜ!

FRANSA ŞOKTA! ARABAYI ASKERLERİN ÜSTÜNE SÜRDÜ!
 

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında bir araç askerlere çarpıp kaçtı. Fransız polisi operasyon başlattı. Reuters haber ajansı olayda 2'si ağır 6 askerin yaralı olduğunu duyurdu. Levallois Belediye Başkanı Patrick Balkany, BMW marka bir aracın askerlerin üzerinde sürdüğünü ve 'kasıtlı bir eylem' olduğunu şüphe bulunmadığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Gérard Collomb, Savunma Bakanı Florence Parly ile birlikte yaralı askerleri hastane ziyaretinde bulunacaklarını duyurdu. 

Reuters'ın haberine göre Paris'in güneybatısında yer alan Levallois-Perret bölgesinde bu sabah yaşanan olayda bir araç askerlere çarpıp kaçtı. Çok sayıda yaralı var.

Paris Emniyeti operasyon başlatıldığını açıklarken olayın terör saldırısı olup olmadığı inceleniyor. Devriye gezen askerlere çarpan saldırganın kaçmayı başardığı belirtildi. 

Levallois Belediye Başkanı Patrick Balkany, BMW marka bir aracın askerlerin üzerinde sürdüğünü ve 'kasıtlı bir eylem' olduğunu şüphe bulunmadığını söyledi. 

FRANSA'DA OHAL UYGULANIYOR

Daha önce de güvenlik görevlilerine yönelik saldırılara sahne olan Paris, DEAŞ'ın terör saldırılarına hedef olmuştu.

Fransa'da 13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarının ardından ilan edilen OHAL, Temmuz 2016'da Nice kentinde 86 kişinin öldüğü saldırılar sonrası uzatılmıştı. Fransa'da OHAL hâlâ yürürlükte.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku