Gündem:
FUAT AVNİ: 'BABACAN EKONOMİYE İHANET ETMİŞ'
FUAT AVNİ: 'BABACAN EKONOMİYE İHANET ETMİŞ'

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından Twitter'da yazdıklarıyla gündemi sarsan Fuat Avni gece geç saatlerde çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Kim olduğu konusunda büyük merak uyandıran Fuat Avni, dün gece yapılan gizli toplantıda kararların, "kendisinin de arasında bulunduğu danışman ekibine" geldiğini ve toplantının herkesten sır gibi saklandığını yazdı.


Ali Babacan hakkında çok konuşulacak iddialar ortaya atan Fuat Avni, "Saatlerdir deşifre konusunda gelgit yaşıyorum çünkü bunu çok az danışman biliyor. Kararları inceledim yakın zamanda Tiran'a ekip olarak sunacağız. Belki de deşifre olacağım ama ülke menfaatleri her şeyden önce geliyor" diye yazdı.

Fuat Avni'nin attığı tweetler şöyle:

1. Babacan ve bürokratları bu akşam geç vakitlere kadar süren çok kritik bir toplantı yaptılar. Toplantı, herkesten sır gibi saklandı.

2. Toplantı kararları ve toplantının gizli notları Tiran'a ulaştırılmak üzere benim de içlerinde olduğum danışman ekibine geldi. İnceledik.


3. Toplantı kararları, ekonomiyi kaosa sürükleyecek cinsten.Saatlerdir deşifre konusunda gelgit yaşıyorum çünkü bunu çok az danışman biliyor.

4. Kararları inceledim yakın zamanda Tiran'a ekip olarak sunacağız. Belki de deşifre olacağım ama ülke menfaatleri her şeyden önce geliyor.


5. Toplantı notlarına göre bankacılıkta kaos oluşturacak bir kararın günler önce alındığı ortaya çıktı. Okurken gözlerime inanamadım.

6. 'Bankasya'ya el koyalım' diye Bankasya'dan kötü durumda olan 10 bankaya, 'Yakın İzleme' kararı alınmış. Babacan, ekonomiye ihanet etmiş.


7. İzlemeye alınan ve hakkında alarm verilen bankalar arasında bir kamu bankası, uluslararası bir banka ve önemli bir holdingin bankası da var.

8. Sadece yatırım bankaları değil katılım bankaları da var listede. İsimlerini ekonomide oluşacak muhtemel kaostan ötürü yazmıyorum.


9. Toplantıdaki bilgi notuna göre uluslararası derecelendirme şirketlerinin Türkiye'yi değerlendirme de geç kalmaları bu 'Yakın İzleme'den.

10. Uluslararası derecelendirme şirketlerine bile verilen bu bilginin vatandaşlardan saklanması ve herkesin uyutulması tam anlamıyla skandal.


11. Babacan,Türkiye ekonomisini sırtlayan 50 bankanın 10'una 'Yakın İzleme' kararı aldırarak kendi oluşturduğu ekonomik düzeni yıkacak.

12. BDDK, mafyavari bir tarzda, bankalara uygulayacakları yol haritasını vermiş. Bankaların bu tedbirleri alarak kurtulması olanaksız.


13. Kurt kuzuyu yemeğe niyetlenmiş, bahane arıyor. Bankacılık düzenini alt üst edecek bu deşifreyi yapmasaydım vicdanım rahat etmezdi.

14. 'Yakın İzlemeyi' bankacılık kanunun 68 ila 71. maddelerine dayandırmışlar. Bu maddelere göre 10 banka maddi sıkıntı çekiyor zor durumda.


15. Babacan ve BDDK üst düzey yöneticileri resmen ateşle oynamış, oynuyor. Artık olası bütün krizlerin baş aktörleri olacaklar.




Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku