Gündem:
FUAT AVNİ BUNU DA BİLDİ!
FUAT AVNİ BUNU DA BİLDİ!

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı dinlemelerle ilgili olarak Emniyetteki paralel yapı iddialarına yönelik operasyon başlattı.
Operasyon kapsamında bazı adreslerde arama yapıldığı, aralarında müdürlerin de olduğu 18 kişi hakkında yakalama kararı olduğu belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğünün, yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyonunda, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı'nın da gözaltına listesinde yer aldığı öğrenildi. 

TRT Haber'in iddiasına göre listede yer alan isimlerden biri de  İzmir İstihbarat Şubesi eski müdürü Hasan Ali Okan...

FUAT AVNİ BUNU DA YAZMIŞTI

Daha önceki yasa dışı dinleme operasyonlarını gözaltılardan saatler önce yazan Twitter fenomenlerinden Fuat Avni, gece saatlerinde attığı tweetlerle bu sabahki operasyon hakkında bilgi verdi.

Fuat Avni'nin Twitter hesabından atılan tweetlerde  ''Ömer Altıparmak ve Lokman Kırcılı gözaltına alınacak'' ifadeleri yer aldı.




ÖMER ALTIPARMAK İSTİHBARATIN BAŞINDAYDI

Ramazan Akyürek’in Hrant Dink soruşturması nedeniyle merkeze alınmasının ardından boşalan İstihbarat Daire başkanlığı görevine 2010 yılında dönemin Kastamonu Emniyet Müdürü Ömer Altıparmak atanmıştı.

LOKMAN KIRCILI 17 ARALIK'TAN SONRA GÖREVDEN ALINMIŞTI

17 Aralık operasyonun ardından Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı görevden alınmıştı.

HASAN ALİ OKAN'A 961 YIL İSTENİYOR

Eylül ayında İzmir merkezli olarak Ağustos 2014'de 13 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan'ın da olduğu 11'i tutuklu 32 polis hakkında, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato'nun, 30 ile 961 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları için hazırladığı iddianameyi 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. En çok ceza eski Hasan Ali Okan'a istendi. Okan hakkında 961 yıl isteniyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku