Gündem:
FUAT AVNİ YİNE Mİ BİLDİ?: 'EKREM DUMANLI TUTUKLANACAK MI?'
FUAT AVNİ YİNE Mİ BİLDİ?: 'EKREM DUMANLI TUTUKLANACAK MI?'

14 Aralık Operasyonu soruşturmasını yürüten savcı Hasan Yılmaz, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişinin mahkemeden serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcı Yılmaz, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağını belirterek, Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişinin tutuklanmasını istedi. Yılmaz'ın itirazını İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur karara bağlayacak.

19 Aralık Cuma günü, 1. Sulh Ceza Hakimliği Ekrem Dumanlı, Mehmet Ali Doğan, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Yakup Ergün, Recep Güleç, Ali Cihan ve Çetin Öztürk'ün tutuklanma taleplerini reddetmişti. Hakim, Ali Cihan dışındaki 7 şüpheliye yurtdışı yasağı koymuştu.

Twitter fenomeni Fuat Avni bütün bu gelişmeleri öngörerek dün yazdığı mesajlarında belirtmişti.



4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

14 Aralık soruşturması kapsamında Samanyolu Yayın Gurubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği", diğer şüpheliler emekli emniyet müdürleri Tufan Ergüder ve Ertan Erçıktı ile emniyet müdürü Mustafa Kılıçaslan ise "Terör örgütü üye olma" suçundan tutuklanmıştı.

AVUKATLARI ÇIKIŞ YASAĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Öte yandan Ekrem Dumanlı'nın avukatları da İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne bugün 5 sayfalık dilekçe sundu. Dilekçede, Ekrem Dumanlı'nın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talep edildi.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku