Gündem:
GAZETECİ MEHMET ALİ GÜLLER ERDOĞAN'a HAKARETTEN BERAAT ETTİ!
GAZETECİ MEHMET ALİ GÜLLER ERDOĞAN'a HAKARETTEN BERAAT ETTİ!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Gazeteci-yazar Mehmet Ali Güller beraat etti.

12 Mart 2015'de Aydınlık'ta yayınlanan Gezi direnişi sürecinde ortaya atılan sözde "Kabataş Tacizi" olayını eleştirdiği yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "yalancı" dediği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı.

Güller, Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davanın bugün görülen duruşmasında beraat etti.

Mehmet Ali Güller, savunmasında şunları belirtti:

"İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Umut Tepe'nin 28.05.2015 tarihli iddianamesi nedeniyle karşınızdayım. Sayın savcı iddianamesinde benim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a “yalancı” dediğimi iddia ediyor. Ancak Aydınlık Gazetesi'nde 12.03.2015 tarihinde yayınlanan ilgili köşe yazımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “yalancı” dediğim tek bir satır yok. Kaldı ki, değil Cumhurbaşkanlığı makamına, sıradan bir vatandaşa bile hakaret etmeyi kendime, gazeteci kimliğime ve düşünce dünyama yakıştıramam. O nedenle bir hakaret iddiasıyla suçlanmayı kendime hakaret sayarım.

Gelelim hakaret içermeyen, hele hele iddia edildiği gibi “yalancı” denilmeyen yazımda neler olduğuna. 12.03.2015 tarihinde Aydınlık gazetesindeki köşemde yayınlanan “Erdoğan'ın 'kanlı mı kansız mı' tehdidi” başlıklı yazımda hakaret yok ama haliyle siyasi eleştiriler var. Nedir o eleştiri? Kamuoyunun “Kabataş Yalanı” diye artık isimlendirdiği olayın siyasetçiler tarafından kullanılmasını eleştirdim. Neden? Çünkü Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen olay gerçekse, bunun hukukun dışında hemen her gün siyasetin konusu haline getirilmesi, halkı doğrudan karşı karşıya getirmeye yol açar. Başta Cumhurbaşkanlığı makamı olmak üzere tüm makamlar bundan uzak durmalıdır.

Kaldı ki Kabataş'ta yaşandığı iddia edilen olayın doğru olmadığı bir türlü ortaya çıkarılamayan görüntüsü nedeniyle anlaşılmaktadır. Nitekim İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 20 timle yaptığı uzun çalışmaların neticesinde tam 2,560 saatlik görüntü izlendi, 161 kişiyle görüşme yapıldı ama 1 Haziran 2013 günü Kabataş'ta üstleri çıplak, deri eldivenli 100 kişinin bir türbanlı kadın ile bebeğine kötülük yaptığı görülemedi.

Zaten Emniyet'in bu araştırmasından sonra Kabataş'ta taciz iddiasında bulunan kimi gazeteciler kamuoyundan özür diledi. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın kimi köşe yazarları, iddiayı ortaya atanları açıkça kınadı, hatta onları Erdoğan'ı zor durumda bırakmaya çalışmakla suçladı.

Dahası, karşınızda olmamızı gerektiren bu yazımızı yazdıktan bir süre sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan da artık konuşmalarında Kabataş meselesine değinmez oldu. Çünkü mahkemenizin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden isteyeceği raporda da görüleceği üzere, Kabataş'ta iddia edilen olay olmamıştı.

Olay yoksa, bizim de karşınızda olmamıza gerek yok. O nedenle tamamen siyasi eleştirilerden oluşan bu yazımız nedeniyle yapılmış suçlamalardan beraatimizi istiyoruz.

Yazıdaki eleştirilerimizin; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10/2. maddesinin yorumunda yer alan, “düşünce ve ifade özgürlüğünün sadece toplumda beğenilen, kabul gören, zararsız veya kayıtsızlık içeren bilgiler veya fikirler için değil aynı zamanda kırıcı, şok edici veya rahatsız edecek olanlar için de geçerli sayılması ve bunun demokratik bir toplumun olmazsa olmaz unsurlarından olan çok seslilik, tolerans ve hoşgörünün gereği olduğu” vurgusu kapsamında değerlendirilmesini istiyoruz.

Kaldı ki, gazeteciyiz ve siyasi eleştirilerde bulunmak bizler için sıradan bir hak ya da özgürlük olmanın ötesinde, toplumun bize verdiği bir görevdir. Siyasi eleştirilerde bulunmayan bir köşe yazarı, görevini yapmamış sayılır. Ayrıca bu nedenle de beraatimizi istiyoruz.”


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku