Gündem:
GENEL KURMAY BAŞKANI MI? ÖZEL PAŞA MI?
GENEL KURMAY BAŞKANI MI? ÖZEL PAŞA MI?

Prof.Dr.Suat Çağlayan imzasıyla ODA TV'de yayımlanan ilgi çekici bir değerlendirmeyi siz sevgili okurlarımızla paylaşmak istedik;

Necdet Özel tahammül edemez duruma geldi


Kızanlar, Org. Özel’in, akıllarıyla dalga geçtiğine inanarak kızıyorlar.

Umutlananlar ise umutlarını iki olasılığa dayandırıyorlar;

1- Demek ki, diyorlar, Genelkurmay Başkanı gibi Tayyip Erdoğan’a aşırı bağlı olan bir kişi bile ‘açılım süreci’ denen Türkiye’yi bölme operasyonuna tahammül edemez duruma geldi. O halde gelecek için umutlanabiliriz.

2- Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, demek ki TSK’nın genç subay ve generallerinden gelen baskıya dayanamadı. Bu nedenle onların ‘gazını almak’ için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldı. Onun, Tayyip Erdoğan’dan habersiz bir açıklama yapamayacağı bilinmesine karşın, yine de, genç subayların gücünü göstermesi bakımından böyle bir açıklama umut vericidir.

Demek ki, ülkenin kırmızı çizgileri konusunda hala duyarlı olan bir TSK var!

İlk maddenin gerçek olması pek olası görünmüyor. Çünkü Org. Özel şimdiye kadar ülkenin duyarlıkları/kırmızı çizgileri konusunda umut verici bir söylemde bulun(a)mamıştır.

Üstelik, başında bulunduğu TSK’nın komutanları; Ergenekon, balyoz ve casusluk suçlamaları ile süründürülürken sesi bile çıkmamıştır. Sessiz kalsa iyi; onları, “konuşmayın, hakkınızı savunacağım!” diye susturmuş, savunmalarını etkili yapmalarına bile engel olmuştur…

KONUŞTU VE SUSTU

Onun konuşmasında bir yeşil ışık görmeye çalışanlar bile hemen ertesinde söylediği “Artık bir yıl konuşmam!” sözüyle kendilerine geldiler…

Onun, “bir yıl konuşmama’ kararı, onu tanıyanlar tarafından şöyle yorumlanmıştır:

1- Org.Özel, Tayyip Bey’in en yakınında olan kişidir. Verdiği açık destekle çoğu genelkurmay başkanından farklı olarak ona bağlılığını kanıtlamıştır. Hem Tayyip Beye yakınlığı ve hem de devlet zirvelerinin hepsine aktif olarak katılması nedeniyle onun ‘açılım politikalarından’ habersiz gibi davranması insanların aklıyla dalga geçmektir.

Bir emekli subay arkadaşım, “Org. Özel, Tayyip Beyden izin almak için herhalde şöyle demiştir,” diye bir senaryo kurdu:


“Efendim TSK’da ‘açılım süreci’ konusunda bir huzursuzluk var. İzin verirseniz bir iki söz söyleyerek generallerin ve genç subayların yatışmasını sağlamak istiyorum. Bizimkiler kolay ikna olurlar!”
Sonra da, “Biz subaylar gerçekten de saf görünürüz ama sonu ne olur kimse bilmez,” diyerek ilgililere mesaj göndermek istedi.

2- Bugüne kadar komutanı olduğu TSK’da komutanlara yapılanlar için kılını kıpırdatmayan, dahası birçok komutanın orduevlerine girmesini yasaklayacak kadar acımasız olabilen Org. Özel, ‘açılım’ için söylediği birkaç cümle ile –kimseyi ikna etmiş olamasa da- biraz olsun günah çıkarmaya çalışmış olabilir.

3- Org. Özel’in görev süresi –eğer başkomutanı(!) Tayyip Erdoğan süresini uzatmazsa- 2015 yılında dolmaktadır. Emekliliği yaklaşan böyle kişilerin en büyük korkusu, emekli olduktan sonra önceki emekli arkadaşlarının yanına alnı açık olarak gidememektir. tepki/protesto görmektir.

Org. Özel, görevinin bu son yılında artık emekliliğini düşünme aşamasındadır. Utangaç da olsa böyle bir çıkış yapması, emekliliğinde arkadaşlarının yanına, biraz günah çıkarmış olarak dönebilmek arzusundan kaynaklanmış olabilir…


HEM DANIŞIKLI DÖVÜŞ, HEM DE ÇOK GEÇ!

Özel Paşa, ne yazık ki, genelkurmay başkanlığı döneminde, ne ülkenin gerçekleri ve ne de TSK’daki arkadaşları için hiç de iyi bir sınav vermedi.

Bundan sonra bir kez daha konuşmayacağını söylediğine göre; 2015 Ağustos’una kadar sürecek olan görevini Tayyip Beye bağlılık ve sadakatle sürdüreceği…

Ordu içindeki tepkileri görmezlikten geleceği…

Acı çeken ve çekmekte olan komutanları uzaktan izleyeceği…

Dahası, kimi emekli generallere orduevlerine girişi yasaklamaya devam edeceği anlaşılmaktadır…

Sayın Org. Özel, bugüne kadar AKP hükümetlerinin açılım politikasını hiç duymamış(!) olması nedeniyle, ülkenin bölünme süreci için hiçbir günah taşımıyor olabilir elbette!

Emin olabilirsiniz ki, görmediği birçok şeyi emekli olduktan sonra görecek, haberi olmadığı açılım sürecinin sonuçlarını –komutanları sokmadığı- orduevinin ayrıcalıklı bölümünde televizyondan öğrenecektir…

O zaman, Tayyip Beyin tahsis edeceği ‘zırhlı’ araba kapısında beklerken, yapmış olduğu yanlışlardan üzüntü duyabilecek midir?

“Keşke bunları yapmasaydım!” diyebilecek midir?

Prof. Dr. Suat Çağlayan 



ODA TV
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku